Loader

Bakkoula salade

2009-08-03
  • Servings: 2
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 struiken bakkoula
    - 1\2 kopje olijfolie
    - 1 tl milde peper
    - 1 tl cayennepeper
    - zout
    - 5 knoflookteentjes
    - 150 g gehakte peterselie en koriander
    - sap van een citroen
    - 50 g rode olijven

Method

Step 1

Maak de 2 struiken bakkoula schoon, verwijder de gele en beschadige bladeren.Was de bakkoula daarna.Laat het uitlekken en hak de bakkoula fijn met een mes.

Laat de bakkoula 20 minuten boven de stoom in een couscouspan koken.doe de bakkoula vervolgens in een braadpan en voeg er olijfolie, komijn, milde peper, cayennepeper, zout, fijn geperste knoflook en peterselie en koriander aan toe.

Braad alles aan op een zacht vuur gedurend 10 minuten.Roer er aan het einde van de kooktijd met een spatel het citroensap door.

Voor het opdienen versieren met de olijven.

Eetsmakelijk!!

Bakkoula salade is ook lekker bij de lever of bij kipfile met groenten.

Hetzelfde recept kun je ook bereiden met spinazie

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by saartje2009 on 03-08-2009

    Hopelijk vinden julie het lekker.

  2. posted by sadiye on 03-08-2009

    wat is bakkoula?

  3. posted by saartje2009 on 04-08-2009

    Het is spinazie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.