Bakkoula salade
2009-08-03- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 2
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.8 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 struiken bakkoula
- 1\2 kopje olijfolie
- 1 tl milde peper
- 1 tl cayennepeper
- zout
- 5 knoflookteentjes
- 150 g gehakte peterselie en koriander
- sap van een citroen
- 50 g rode olijven
Method
Step 1
Maak de 2 struiken bakkoula schoon, verwijder de gele en beschadige bladeren.Was de bakkoula daarna.Laat het uitlekken en hak de bakkoula fijn met een mes.
Laat de bakkoula 20 minuten boven de stoom in een couscouspan koken.doe de bakkoula vervolgens in een braadpan en voeg er olijfolie, komijn, milde peper, cayennepeper, zout, fijn geperste knoflook en peterselie en koriander aan toe.
Braad alles aan op een zacht vuur gedurend 10 minuten.Roer er aan het einde van de kooktijd met een spatel het citroensap door.
Voor het opdienen versieren met de olijven.
Eetsmakelijk!!
Bakkoula salade is ook lekker bij de lever of bij kipfile met groenten.
Hetzelfde recept kun je ook bereiden met spinazie
posted by saartje2009 on 03-08-2009
Hopelijk vinden julie het lekker.
posted by sadiye on 03-08-2009
wat is bakkoula?
posted by saartje2009 on 04-08-2009
Het is spinazie.