Loader

Bananabread

2014-08-29
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ik heb de Amerikaanse Cups als maten gebruikt, maar het ook even afgewogen voor als je die niet hebt.
    - 3 rijpe bananen
    - 1 cup gesmolten roomboter (=60 gr)
    - 3/4 cup bruine basterdsuiker (=100 gr)
    - 1 ei
    - 1 1/2 cup bloem (=200 gr)
    - 1 tl bakpoeder
    - Snufje zout
    - 1/2 tl kaneel

Method

Step 1

Prak de bananen fijn met een vork. Giet er langzaam de gesmolten boter bij en prak goed door elkaar.

Klop het ei los en meng met de suiker door de bananen. Meng bloem met bakpoeder, kaneel en zout en zeef het. Voeg dan toe en meng met de bananen tot een stevig beslag wat een beetje klonterig mag zijn.

Schep in een ingevette cakevorm en bak op 175 graden (hete lucht 160) voor ongeveer 50 minuten.

Ik at dit pas met mijn vriendinnen op een terrasje en vond het zo lekker, ik denk: dat ga ik uitproberen! Het zit eigenlijk een beetje tussen cake en brood in qua structuur, maar het is nog simpeler dan een cake. Je hoeft niet eens te mixen! Neem rijpe bananen, ze mogen zelfs een beetje bruinig zijn. Geen groene of harde bananen nemen, dat is niet lekker.

Ik had deze keer lichtbruine basterdsuiker gebruikt, maar vind de kleur niet zo mooi. Het bananabread dat ik eerder had gegeten was ook wat donkerder, dus volgende keer neem ik donkerbruine basterdsuiker.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.