Loader

Bapao

2007-02-15
  • Servings: 20
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor het deeg:
    1 kg tarwemeel
    2 zakjes instant gist
    ong 300 ml lauwwarm water ( kan ook wat meer zijn)
    150 gr suiker
    2 a 3 eiwitten ( geklutst)
    voor de vulling:
    750 gr kipgehakt
    twee grote uien
    5 a 6 teentjes knoflook
    zout
    zoete ketjap
    kerrie djawa ( dus geen masala)

Method

Step 1

doe de gist met de suiker en het water ( 300 ml) in een plastieke mengkom laat dat tien min op een warme plek staan

voeg dan de geklutste eiwitten toe en meng dat doorelkaar

zoeg dan de meel toe totdat het een soepel deeg wordt ( ev nog wat water of bloem extra toevoegen)

laat dat nu met een vochtige doek erover 1 uur rijzen

hak de knoflook en de uien fijn

bak de kipgehakt met de uien en de knoflook gaar voeg daar dan de kerrie en de zoete ketjap naar smaak toe en wat zout ( let op vulling is ook eenbeetje zoet)

laat dat afkoelen

verdeel dan het deeg in 20 balltjes maak ze plat en vul ze met het gehakt mengsel

stoom deze in een stoompan ong 20 a 25 min

bekleed de pan met bakpapier anders plakken ze en als je de bollen net gemaakt heb leg ze dan op een plaat met wat bloem anders plakken ze

nou veel succes

het zijn er veel maar je kan ze als ze gestoomd zijn in plastic zak invriezen en dan kan je ze gelijk uit de vriezer in de magnetron doen voor een of twee min ( met plastic zak)

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by sjaahida on 15-02-2007

    nou je de foto komt er apart bij want er is weer eens iets mis gegaan

  2. posted by sara6 on 21-02-2007

    dit lijkt me zo lekker..alleen je moet er denk ik de tijd ervoor nemen.In zo’n kouskouspan passen er maar een stuk of 5 in of kan je ze opelkaar stapelen?

  3. posted by sjaahida on 22-02-2007

    je moet er wel de tijd voor nemen ja.nee je kan ze niet opstapelen want dan word het een grote.ik weet niet hoeveel er in een cous cous pan gaan want ik stoom ze in een bamboe mandje en die heb je in verschillende grote. je moet even kijken hoe groot ze worden en dan effe passen in je pan. houdt er wel rekening mee dat ze nog rijzen in de pan. in ieder geval veel succes , hoop dat je het toch probeerd

  4. posted by libeluli on 25-02-2007

    woooooooooooooooooow, enne war haal ik zon bamboe mandje en ik ben geek! ik weet nieteens dat er kipgehakt is, haal ik dat gewoon bij de halal slager?? alvast bedankt ciaaaaaaaao beslama

  5. posted by sjaahida on 25-02-2007

    salaam nee hoor zo gek ben je niet hahaha ik heb bij de toko gehaald. en de kipgehakt kan je bij sommige slagers halen maar ik maak het meestal zelf. gewoon kipfile in stukken snijden en dan in de keukenmachine

  6. posted by ummsalman on 12-12-2008

    haha mijn keukenmachine was doorgebrand toen ik dat een keer heb gedaan(wel een oud ding maar ja) ik snap alleen het vullen van die deegballetjes niet echt…je maakt ze plat en dan vullen?? moet je dan de deeg om die vulling heenvouwen o.i.d? salaam ou 3alaikoem

  7. posted by sjaahida on 05-09-2010

    Wa3leikoum salaam wr wb,

    Het vullen gaat als volgt je maakt van een deegballetje een rondje, de randen maakt je wat dunner dan het midden ( die vouw je namelijk weer over elkaar heen en anders wordn ze te dik) in het midden leg je wat vulling en dan vouw je het deeg dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.