Loader

Basbousa

2012-02-09
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 325 gr suiker
    - 3 eieren
    - 350ml olie
    - zakje vanille suiker
    - een zakje bakpoeder
    - 500ml (magere) yoghurt
    - 1 kg tarwe griesmeel (van koopmans of dr oetker)
    Decoratie
    - 5 lepels abrikozenjam
    - amandelschaafsel of cocosrasp of iets wat jezelf lekker vind!

Method

Step 1

Doe 325 gr suiker mixen met 3 eieren. Daarna doe je 350ml olie erbij, zakje vanille suiker en 500ml (magere) yoghurt erbij doen, weer mixen. Als laatst doe je 1 kg tarwegriesmeel erbij (van koopmans of dr oetker) en een zakje bakpoeder erbij.  dit moet je weer goed mixen. Je pakt een bakblik en vet die in met olie of boter, stuif er wat paneermeel over. Verwarm de oven voor op stand 3, doe de mix in het bakblik en bak het af voor ca. 45 min

En ter decoratie doe je 5 lepels abrikozenjam (opwarmen in pannetje) eroverheen met daarboven amandelschaafsel of cocosrasp of iets wat jezelf lekker vind!.

Zelf vind ik Basbousa met cocos het lekkerste.

Suc6 en mocht je het uitgeprobeerd hebben laat me weten hoe het heeft gesmaakt!.

Sabrina

 

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by Lady_Riffia on 04-03-2012

    ziet er lekker uit. doe je geen mazhar hier in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.