Loader

Beyaz un helvasi

2009-07-26
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.6 / 5)

2.6 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 1 kilo bloem
    * 250 gram ongezouten roomboter(kamertemperatuur)in kleine mini blokjes gesneden..
    * 250 gram poedersuiker

Method

Step 1

Verwarm je oven op 170 C.

Doe de bloem in een grote bakblik en doe het in de oven en laat het 1 uur zo met af entoe roeren (ong elke 10 min) bakken maar moet niet bruin worden mag wel beetje verbruinen endan neem je je bakblik of andere glazen vierkante blik.

Zeef de warme bloem in je bakblik en doe daar gelijk je boter bij en ga met je vingertoppen de bloem en boter roeren wel snel je hand zal iets verbranden endaarna doe je de poedersuiker erbij en roer het met je handen goed totdat alles goed bijelkaar is endan duw je het helva goed op je bakblik heel goed aanduwen moet hard zijn..

Nadat de helva lauw is kan je hem gaan snijden in blokjes of schuin.

Bewaar het in de diepvries.

Je kan ook de helft gaan doen van het recept. Het is beter om de stukjes helva de volgende dag eruit te halen en in een bord tedoen, want dan zijn ze meer harder gaat het er makkelijker uit. Het kan wel wat breken.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by Fessia on 28-07-2009

    Hoi Sadiye,

    ben gek op helva, dus ga het zeker een keertje maken.. Bedankt voor het recept. Ps. wist niet dat het zo gemakkelijk was 😀

  2. posted by Fessia on 28-07-2009

    Weet je trouwens zeker dat het 250 gram boter en poedersuiker is voor een kilo bloem? Lijkt me wel wat weinig..

  3. posted by sadiye on 28-07-2009

    Hoi Fessia, ja ik heb deze gemaakt van de helft met 500 gram bloem en hij is gelukt alleen ging het wel wat breken toen die helva eruit deed de 2de dag breekte wat minder maar er kan denk ik wel 50 gram meer van boter+poedersuiker erin om het beter vaster te maken.Fessia ga je helva nu maken?

  4. posted by sadiye on 28-07-2009

    Ik vind deze helva de 2de dag lekkerder smaken er zit dan een aparte geurtje in 😀

  5. posted by sadiye on 28-07-2009

    het is beter ongezoute boter te gebruiken voor zoete dingen anders proef je die zout zo 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.