Loader

Bladerdeeg met gehakt en aardappel

2006-02-06
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 pak bladerdeeg (Loempiavellen)
    1 kilo aardappelen
    500 gram gehakt
    1/2 bosje peterselie
    1 grote ui
    1 dessert lepel komijn
    1 dessert lepel rode paprike poeder
    1/2 dessert lepel zwarte peper
    1/2 dessert lepel zout

Method

Step 1

Kook de aardappel met een beetje bter en zout naar smaak en stamp het fijn.

Marineer het gehakt met de kruiden en bak deze rul in een koeken pan met de ui in fijne stukjes gesneden.

Gooi het gehakt door de gestampte aardappel en snijd de peterselie heel fijn en meng deze er ook door heen.

Knip de Loempiavellen in de lengte zodat je 2 gelijke stroken krijgt.

Vul de strook met een beetje aardappel vulling en rol op tot het eind. Besmeer het eind met een los geklopt eitje en maak dicht.

De linker en rechter uiteinde rol je naar binnen toe en druk je in de vulling.

Wees niet bang dat het mengsel er uit komt, dat gebeurt niet.

Je krijgt dus sigaar vormpjes.

Je kan natuurlijk ook gewoon in de vorm van een loempia rollen, maar maak ze dan niet te dik!!.

Succes!!

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by ellouisa on 06-02-2006

    Ziet er lekker uit 😀

  2. posted by risala on 07-02-2006

    moet je deze in een friteuse bakken ? Ziet er zeker lekker uit, ben het van plan om het straks of morgen uit te proberen.

  3. posted by culimam on 09-02-2006

    Ziet er heerlijk uit en is weer eens iets anders.

  4. posted by zahira on 10-02-2006

    het is echt heerlijk en ook makkelijk.
    ze ijn erg verslavend, als je eraan begint, blijf je eten.
    je kan ze in de friteuse doen, of met olie besprenkelen en in de oven.

  5. posted by ReceptenChick on 12-10-2006

    Ziet er heerlijk uit ga ik zeker proberen.

  6. posted by cheba_tourirtia on 06-01-2009

    ziet er heerlijk uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.