Loader

Bloemetjes met Abrikozenjam

2014-10-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500 gram zelfrijzend bakmeel (Koopman)
    - 250 gram margarine (op kamertemperatuur)
    - 2 eieren
    - 150 gram suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    Decoratie:
    - Abrikozen jam/ Aardbeien jam
    - Poedersuiker

Method

Step 1

- Mix de boter, eieren en de suiker tot een romige massa.

- Voeg hierbij de vanillesuiker en dit dan kort mengen.

- Tot slot voeg en een beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel bij.

- Kneed het tot een zachte en soepele deeg.

- Laat het deeg ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

- Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.

- Bak de koekjes op 180°C  ongeveer 15-18 minuten. Let er wel op dat de koekjes wit moeten blijven!

- Dompel de koekjes in poedersuiker. 

- Vul dan de  ene helft van het koekjes met jam en maak het dicht met een andere koekje.

 

Succes!

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by melika on 30-12-2015

    zijn dit een soort nederlandse zandkoekjes ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.