Loader

Bloemkoekjes (Un kurabiyesi)

2008-10-12
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 28
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

28 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *250 gram boter (kamertemp)
    *half glas zonnebloemolie
    *1 glas poedersuiker
    *3 eetlepels maizena
    *bloem totdat het een samenhangend deeg wordt.
    *half glas geschaafde amandelen
    *nog een beetje poedersuiker voor later erop

Method

Step 1

Verwarm je oven op 160C

Zet alle benodigheden klaar.Doe de zachte boter en de poedersuiker in een kom en kneed die met je vingertoppen goed door.Voeg daarna de zonnebloemolie en maizena erdoor en kneed die ook even door voeg er dan langzaam bloem toe zodat je een samenhangend deeg hebt. Laat het deeg 20 minuten rusten. Zet een bakblik met bakpapier klaar. Maak daarna balletjes van het deeg net als een walnoot en doop die in de geschaafde amandelen en zet het in het bakblik met tussenruimte.

Bak de koekjes totdat de onderkant beetje bruinig is.(koekjes moeten wel wit blijven!!!) Nadat de koekjes gebakken zijn zeef er poedersuiker eroverheen.Serveer ze nadat ze afgekoeld zijn.

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by wiebertje on 13-10-2008

    Nou dat ziet er lekker en makkelijk uit.Dat ga ik inshallah morgen maken.

  2. posted by najelm on 16-10-2008

    en wiebertje heb je die gemaakt? is goed lekker? dan zal ik het ook maken

  3. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    Is dat alles wat er in moet ? Dat is wel vrij weinig.

  4. posted by sadiye on 26-10-2008

    ja

  5. posted by sadiye on 01-11-2008

    wiebertje heb je deze koekjes nog gemaakt?

  6. posted by sadiye on 03-11-2008

    ik heb ff een andere soort van de bloemkoekjes gezet deze is absoluut lekkerder..

  7. posted by sadiye on 18-11-2008

    😀 heeft iemand deze al gemaakt?

  8. posted by oumlaila on 24-11-2008

    Wil ze graag maken, maar zou graag willen weten wat voor glas je gebruikt, en blijft de amandelschaafsel zo plakken of moet er eiwit bovenop? Jouw recepten zien er heerlijk ui Sadiye thanks voor het delen 🙂

  9. posted by sadiye on 24-11-2008

    ik gebruik een glas van 220 ml.de geschaafde amandelen blijven plakken.geen dank oumlaila 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.