Loader

Bokkepootjes

2015-01-23
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 eiwitten
    - 100 gram gemalen amandelen
    - 100 gram suiker
    - 2 repen pure chocolade
    - abrikozenjam

Method

Step 1

Pel de amandelen en maal ze fijn. Schaaf de overige amandelen in dunne schilfers.

Klop de eiwitten stijf, vermeng ze, steeds kloppende, met suiker, die bij kleine hoeveelheden wordt toegevoegd, zodat een taaiachtige witglanzende massa ontstaat.

Schep hierdoor de gemalen amandelen, houd iets achter om te bestrooien, en spuit van dit mengsel met een grove spuit reepjes op een met bakpapier bekleed bakblik, dat tevoren met boter bestreken is.

Bestrooi de reepjes met de overgebleven amandelen.

Laat de koekjes in een oven van 150 graden in 5 kwartier heel langzaam lichtbruin van kleur en bros worden.
Neem ze van het bakblik, en bestrijk de helft met abrikozenjam, en leg er een tweede koekje boven op en doop de uiteinden in gesmolten chocolade.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by serenity on 27-10-2005

    Klinkt makkelijk…ga ik eens een keertje proberen…Bedankt!

  2. posted by miss_rif22 on 27-10-2005

    oh heerlijk vind ik die zeg!!

    hoeveel koekjes krijg je ervan dan

  3. posted by Samyrah on 27-10-2005

    Niet veel hoor je moet het recept verdubbelen of verdrievoudigen, ik denk da laatste keer dat ik 20 bokkepootjes had…..

  4. posted by tetouania on 28-10-2005

    hey ik heb een vraagje moet je de amandelen wegen voordat je ze gaat pelen en malen, of moet je ze eerst malen en dan wegen? want ik heb die recept geprobeerd maar ze zijn niet goed gekomen ze zijn namelijk dun gekomen, want ik heb namelijk eerst de amandelen gemalen dan pas gemalen.

  5. posted by Samyrah on 28-10-2005

    Ik weeg ze voor het malen

  6. posted by Yaminaa on 04-11-2006

    Moeten ze een anderhalf uur in de oven?

  7. posted by sadiye on 14-12-2008

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  8. posted by sadiye on 15-12-2008

    😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.