Loader

Bonenschotel – loebia

2005-11-16
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gram gewelde witte of bruine bonen.
    1 grote ui
    3 tomaten
    kesbour/ma3dnous
    2 teentjes knoflook
    saffraan
    1 theelepel gember
    1 theelepel peper
    halve theelepel paprikapoeder
    sambal, saffraan, zout
    olie
    vlees zonder bot

Method

Step 1

  • snij het vlees in kleine blokjes
  • snipper een ui, bak die glazig in een laagje olie
  • voeg het vlees toe en schroei het dicht.
  • zet het vuur laag.
  • was en rasp de tomaten en knoflook.
  • voeg deze bij het vlees
  • was en snij de kesbour fijn, doe deze ook bij het vlees.
  • kruid het geheel en roer het goed door.
  • voeg netzoveel gekookt water toe, totdat het vlees onderstaat.
  • laat het vlees garen.
  • als je voorgeweekte bonen in water uit blik hebt, dan kan je die 10 minuten voor het einde bij de saus doen.
  • Gebruik je rauwe geweekte bonen, dan verschilt het van de kwaliteit /soort van de bonen hoe lang ze moeten garen.
  • Je zou ze dan gelijk met het water toekunnen voegen.
  • Of even apart in water koken.

simpel, maar wel lekker

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by ellouisa on 16-11-2005

    lekker! welk vlees gebruik je? lamsvlees?

  2. posted by soulfa on 16-11-2005

    Mijn man is hier gek op, dit ga ik morgen maken.

  3. posted by MADAME CUISINE on 17-11-2005

    ellouisa, maak niet welk vlees je gebruikt. Je kan lam of kalf/rundvlees.
    Wat je in huis hebt en wat je zelf lekker vindt.

  4. posted by Nacira on 17-11-2005

    Heb je dit gisteravond gemaakt?
    Hmmm heb het lang niet gegeten is lekker met dit weer

  5. posted by MADAME CUISINE on 17-11-2005

    nee, dit heb ik 3 weken geleden gemaakt.
    Helaas heb ik geen internet thuis, dus duurt het even voordat SK, de camera van mij krijgt om foto’s te plaatsen.

  6. posted by zaja on 17-11-2005

    He Madame Cuisine dit heb ik dinsdag gegeten!!! was echt lekker! met marokaans brood en lekker sambal!!!!! lekker met dit koude weer!

  7. posted by soulfa on 17-11-2005

    deze maaltijd heb je dubbel plezier van, als je het eet, en als het eruit komt.

  8. posted by MADAME CUISINE on 17-11-2005

    ha, ha, ha,

    wollahillah!!!

    best vies…

  9. posted by pareltje on 18-11-2005

    mijn kids vinden dit heerlijk,ikzelf ook maar zoals soulfa al zei,je hebt er dubbel plezier van hehe

  10. posted by zilla on 17-05-2006

    Gisteravond uitgeprobeerd en….HEERLIJK en zo handig als je weinig tijd hebt. De avond tevoren maken. De avond zelf opwarmen! Dit wordt 1 van mijn favoriete recepten.

  11. posted by meryam566 on 03-10-2008

    Hoeveel vlees gebruiken jullie?

  12. posted by mounaf on 10-03-2009

    hoi ik heb het recept net uitgeprobeerd het was heerlijk dank je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.