Loader

Brownies

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 21
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

21 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Brownies – Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat.

Ingredients

  • - 250 g boter (plus extra om in te vetten)
    - 325 g suiker
    - 90 g cacaopoeder (plus extra om te verstuiven)
    - 4 eetlepels bloem
    - 1/2 theelepel bakpoeder
    - 4 eieren
    - 125 gehakte en geroosterde hazelnoten
    - 200 g gehakte chocolade of stukjes chocolade

Method

Step 1

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een bakblik van 23 cm in en bekleed met bakpapier.

2. Smelt in een steelpan op laag vuur 250 g boter en 325 g suiker. Roer als de boter is gesmolten zodat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur.

3. Zeef 90 g cacaopoeder, 4 eetlepels bloem en 1/2 theelepel bakpoeder boven een ruime kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en roer er de gesmolten boter en suiker door en vervolgens 4 eieren. en de gehakte hazelnoten, Voeg 125 g gehakte chocolade of stukjes chocolade toe. Roer lichtjes om en giet in de bakvorm. Bak 25-30 minuten. Haal uit de oven en laat in het blik afkoelen.

Snij in stukken en bestuif met cacao

Eet smakelijk...

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by amira_van_kozina on 09-10-2005

    En wat moet je doen met de grof gehakte hazelnoten????

  2. posted by miss france on 09-10-2005

    hihi was ik vergeten, zit er nu tussen

  3. posted by lele laila on 14-10-2005

    Salam elekoem, zo die moet ik echt uit proberen ben benieuwd ziet er heerlijk uit. En nou nog uit proberen dank je…

  4. posted by niwahoo on 16-10-2005

    even een vraagje de schcolade moet ik die dan gewoon zo er in doen of moet ik die eerst smelten
    ik wil het zeker weten want ik wil het heel graag maken

  5. posted by miss france on 16-10-2005

    gehakte chocala moet er zo in…wel grof laten

  6. posted by dounya3 on 31-10-2005

    ik heb ze van het weekend gemaakt, echt heerlijk, en supermakkelijk!!

  7. posted by Timoucha on 09-10-2006

    Ze waren heerlijk…. Bedankt voor het respect! Je hebt een paar zwangere vrouwen geholpen bij deze! Soukran!

  8. posted by zinaatje on 26-09-2008

    het ziet er echt lekker uit, ga het nchallah ook proberen

  9. posted by princessa on 07-05-2010

    ik ben het nu aan het maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.