Loader

Chebbakia

2013-07-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15:05 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Chebbakia is een Marokkaanse zoete lekkernij, die veelal tijdens de islamitische maand ramadan wordt gegeten. Het bestaat uit verschillende reepjes deeg, van langwerpig tot gevlochten. Het deeg wordt gefrituurd en daarna in een bak met honing gelegd.

Ingredients

  • - 500 gr bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1 ei, 50 ml azijn
    - 100 gr gesmolten boter
    - 100 ml olie
    - 5 gr gist
    - 100 gr gemalen amandelen
    - 100 gr geroosterde sesamzaad
    - 25 gr anijszaad
    - 25 gr venkelzaad
    - saffraandraadjes
    - snufje zout
    - wat Arabische gom ( facultatief)
    - lauw water om te kneden

Method

Step 1

Je mengt de gist, olie en azijn samen ik een kommetje en laat dit 5 min rusten.

Daarna meng je al de droge ingrediënten en maakt een kuiltje, hierin giet je het gistmengsel, boter en zout voeg je toe aan de zijkant en stilletjes aan begin je water toe te voegen, alles goed kneden het deeg moet soepel zijn en terugveren.

Het deeg verdelen in balletjes en laten rijzen gedurende een uurtje, daarna ieder balletje uitrollen (het liefst dun dan heb je lekkere knapperige chebakia) en snijden, je kan het op verschillende manieren vouwen, ofwel een vierkantje met inkepingen of lange repen snijden en die per 3 repen vlechten en daarvan een grote bloem maken. Werk alle ballen af.

Verhit in een diepe pan olie en neem je eerste afgewerkte chebakia en bak deze goudbruin. Ikzelf gooi ze meteen in de pan met warme honing en daarna bestrooien met sesamzaad........ pas op! de honing mag niet gekookt worden, anders gaan alle chebakia aan elkaar kleven.

Bekijk hier een filmpje van de chebbakia:

Filmpje Chebbakia

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.