Loader

Chocolade-slagroom cake.

2009-01-26
  • Yield: 12 punten
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.5 / 5)

2.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    heel vet
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Cake benodigheden
    - 2 eieren
    - 120 gram suiker
    - 60 ml olie (zonnebloem of olijf)
    - 60 ml melk
    - 3/4 zakje bakpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 6 a 7 volle scheppen bloem.
    verder:
    500 ml room
    1 + 2/3 zakje klopfix
    zakje vanillesuiker(en evt. nog wat extra suiker naar smaak)
    2 á 3 el. cacao
    wat kokos

Method

Step 1

* een Turkse theeglaasje is gelijk aan ong. 60 ml

Verwarm de over voor op 150 graden.
Klopt de suiker en de eieren tot het schuimt. Voeg dan de rest van de ingredienten er aan toe en klop het tot een glad beslag. Het beslag moet niet te dik zijn, maar ook niet heel waterig. Het moet ong zo dik zijn als (volle) yoghurt.

Vet de springvorm in met wat boter en bestuif het bloem. Vervolgens kun je het beslag erin doen en mag het voor ong. 50 min. in de oven. Als je er een sate-prikker in prikt en hij komt er schoon uit, is je cake klaar

klop de room, klopfix, suiker en cacao stijf, en proef ondertussen of de smaak naar wens is, zo niet voeg dan nog wat extra cacao of suiker er aan toe.

Als je cake afgekoelt is moet je m doormidden snijden, verwijder de bovenste laag. besmeer de cake rijkelijk met de room, en leg de bovenste laag er bovenop. hierna met de overgebleven room de buitenkant insmeren, en wat cocos er overheen doen. Je kan eventueel ook nog wat room in een slagroomspuit doen en leuke toefjes op de taart spuiten.

Je kunt ook in plaats van cacao fruit toevoegen aan de slagroom, maal het dan van te voren heel goed fijn en meng het met de slagroom, zo krijg je een lekkere frisse taart. pas wel op dat je geen fruit gebruikt wat snel bruin word, als je hier wel voor kiest besprenkel dan alles goed met citroen, dit voorkomt die bruine kleur.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by vandijk on 08-02-2009

    ziet er lekker uit 🙂

  2. posted by mayada on 06-04-2009

    Vraagje bij mij zakt de cake altijd in terwijl ik bakpoeder gebuik.Weet iemand wat ik verkeerd doe

  3. posted by kiki1234 on 08-04-2009

    mmMmm heerlijk

  4. posted by wafae_gril on 28-08-2009

    zeker lkkr

  5. posted by sadiye on 28-08-2009

    dit is wel een platte cake

  6. posted by Lalakifech on 11-03-2010

    Wat is klopfix?

  7. posted by Lalakifech on 11-03-2010

    hahaha, laaa maar, ik heb het al gevonden. He taart ziet er heerlijk uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.