Loader

Chocolade truffelhart

2008-02-19
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Huisjes van ontbijtkoek

    Huisjes van ontbijtkoek

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 eieren
    100 gram basterdsuiker
    50 gram maizena, gezeefd
    50 gram cacaopoeder, gezeefd
    75 gram suiker
    1/2 deciliter vers geperst sinaasappelsap
    6 deciliter slagroom
    425 gram pure chocolade, in stukjes
    gesuikerde rozen

Method

Step 1

Klop de eieren met de basterdsuiker in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) tot het mengsel als een breed lint van een lepel afloopt. Spatel de maïzena en cacao door het eimengsel. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik van 30 x 30 cm. en strijk de bovenkant glad.

Bak de deegbodem 8 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 225 graden tot hij stevig aanvoelt. Laat de bodem afkoelen. Steek er met een hartvormige taartsteker een hart uit het deeg en laat dit in de steker zitten (de rest van de cakebodem wordt niet gebruikt).

Breng de suiker met het sinaasappelsap aan de kook en laat dit al roerend 1 minuut koken. Laat de siroop iets afkoelen, roer dan de likeur erdoor en bestrijk de deegbodem met dit mengsel.

Klop de slagroom half stijf.

Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water en klop de chocolade door de slagroom. Schep dit chocolademengsel op de taartbodem en strijk de bovenkant glad.

Laat de taart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder voor het serveren de taartring en garneer de taart met gesuikerde rozen. Bestrooi de taart dun met poedersuiker. Serveer op kamertemperatuur.

Gesuikerde rozen:
Bestrijk de blaadjes van rozen met losgeklopt eiwit en besprenkel ze dun met suiker.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by sadiye on 09-10-2008

    ziet er verrukkelijk uit

  2. posted by bloemetje* on 27-10-2008

    Ziet er zo lekker uit, Heeft iemand het recept al uitgeprobeerd ?

    x

  3. posted by bloemetje* on 27-10-2008

    Waar heel je die suikerrozen ?

  4. posted by koken20 on 06-06-2009

    hej,
    je moet toch die bakvrom van een hart hebben,
    maar kan het ook gewoon rechthoek,ik bedoel van die rechte
    gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.