Loader

Coucous met 7 groenten

2005-10-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten:
    * 1 kleine witte kool, in vieren gesneden 
    * 1 kilogram kalfsschenkel of lamsschouder, in grote stukken gesneden 
    * 2 grote uien, in vieren gesneden 
    * 500 gram wortels, geschrapt, in stukjes van 3 cm gesneden 
    * 250 gram kleine rapen, geschild, in vieren gesneden 
    * 2 paprika’s zonder zaden, in grote repen gesneden 
    * 8 takjes koriander
    * 1 theelepel ras-el-hanout 
    * 50 gram boter, ongezouten 
    * 1 theelepel zout 
    * 1 theelepel gemalen witte peper 
    * 5 tomaten, in vieren gesneden 
    * 2 aubergines, geschild, in stukken gesneden 
    * 500 gram courgettes, in de lengte gehalveerd, in stukken van 3 cm gesneden
    Couscous:
    * 1 kilogram couscous (medium) 
    * 800 ml water 
    * 1 theelepel zout 
    * 80 gram boter, ongezouten 
    * 1 eetlepel harissa 
    * 1 teentje knoflook, geperst 
    * 1 theelepel gemalen komijn 
    * ½ theelepel zout 
    * 1 eetlepel olijfolie 

Method

Step 1

Blancheer de kool door deze 30 seconden in kokend water en dan onmiddellijk in ijswater te dompelen. Herhaal deze handeling 3 keer. Laat uitlekken en houd apart.

Leg de stukken vlees, ui, wortel, raap en paprika met de koriander, ras-el-hanout, boter, zout en peper in het onderste deel van de couscoussière. Overgiet alles met water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en zet het bovenste deel van de stomer op het onderste. Stoom de couscous. Laat het vlees en de groenten 30 minuten in de bouillon koken, terwijl u de couscous boven de bouillon gaar stoomt.

Voeg na 30 minuten kool, tomaat, aubergine en courgette toe en laat nog 30 minuten koken. Controleer of het vlees gaar is en haal het uit de bouillon om te vermijden dat het uit elkaar valt voordat de couscous gaar gestoomd is. Vergeet in elk geval niet het vlees opnieuw in de buillon te verwarmen voor het opdienen. 

Voeg knoflook, komijn, zout en olijfolie bij de harissa (als die nog niet vooraf is gekruid). Meng alles goed en doe dit in een kommetje. 

Leg de couscous op een grote, verwarmde schaal. maak een kuiltje in het midden, leg het vlees op de couscous en schik de groenten er omheen. Verwijder ui en koriander uit de bouillon en serveer deze er apart bij. Geef ook de harissa er apart bij.

Het is zeer lekker dus ik zou zeggen probeer het eens…

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by sihamkleuter on 14-10-2005

    mhmmmmmm lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    heb je geen fotos?

  2. posted by khadysa on 14-10-2005

    helaas heb ik geen fotos op dit moment

  3. posted by etertje on 15-10-2005

    Heyyyyyyyyy komt deze niet uit een kookboek van Rebecca Hassan (zo uit mijn hoofd)?

  4. posted by MADAME CUISINE on 18-10-2005

    He etertje, alles goed?
    Is het nog gelukt met de kiplemsemmen.

    Ik zal na de ramadan mijn versie van cous-cous plaatsen.
    Uiteraard met foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.