Loader

Dadels – Cocos koekjes

2006-10-18
  • Servings: 40/60
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 53
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

53 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor het deeg
    300 gram boter smelten.
    1 ei
    1 kilo meel
    drie eetlepels suiker
    Voor de vulling
    500 gram dadels ontpitte dadels (of kant en klare dadelpasta).
    200 gram gemalen amandelen (met schil en al) maal het tot kleine stukjes
    2 eetlepels poedersuiker
    1 eetlepel kaneel
    2 eetlepels mazhar

Method

Step 1

Voor het deeg;

meel in een bakje boter ei suiker even mengen dan lauw/warm water erbij voegen en kneden tot het een soepel deeg wordt.Kneed het deeg goed door.

Verdeel het in 4 bollen en doe elke bol in ene plasti zakje

De vulling;

ontpit de dadels. Maal de dadels in een keukenmachine tot een pasta (of doe de dadels in een stoompan, en stoom het tot een pastavoeg de suiker kaneel en nootjes toe tot de pasta. Voeg de mazhar toe

je moet nu met de pasta lange sigarenrollen kunnen maken.

Pak 1 bol deeg en rol met een deegroller het een beetje uit op een met bloem bestuifde tafel.Snij het in 3 stukken. Doe 1 stuk door de pastamachine (allerdunste niveau)

Leg de dunne plak dege op tafel. Leg er de lange dadelrol op.

Rol het deeg over de dadelrol. Snij het overtollige deeg weg. Snij nu de rol in shuine stukjes (net als stokbrood) snij niet te groot.

Leg de stukjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier

Bak de koekjes in ene oven op 200 graden.Laat de koekjes afkoelen als ze gaar zijn

Smelt ondetrussen de witte chocolade. Rol vervolgens de koekjes door de chocolade en vervolgens door de coco’sKlop de overtollige cocos van de koekjes af. Zorg dat je aan de zijkanten wel de dadel kan blijven zien.

1 tip gebruik witte chocoladepasta van duo penotti:die smelt snel en brokkelt niet!

dit deeg is ook het deeg van ka3b legzhal.
AlS HET ME LUKT ZAL IK DAARVAN OOK EEN RECEPT PLAASTEN.

Deel dit recept met anderen

Comments (13)

  1. posted by ellouisa on 18-10-2006

    ziet er lekker uit meid!

  2. posted by Mark on 18-10-2006

    Ze zien er heerlijk uit, wat is de naam van dit recept en uit welk land komt dit oorspronkelijk?

    Op mijn werk heb ik maandag een lunch ter ere van het suikerfeest. Ik vind het leuk om zelf ook iets te maken is dit recept daarvoor geschikt?

  3. posted by samya on 19-10-2006

    Zien er lekker uit ga ze zaterdag inchallah maken 😮

  4. posted by sihamkleuter on 19-10-2006

    J amark, z ezijn wel geschikt. aleen is De naam weet ik niet (het is nioet echt een traditioneel koekje, maar meer een moderne versie op de andere dadelkoekjes. Maar als je echt een traditioneel marokkaans koekjes wil, dan zou je de ka3k kunnen maken, is nog makkelijk ook. (ne doro de anijszaad en venkelzaad, heel apart qua smaak!
    succes

  5. posted by gelderse on 19-10-2006

    Ik ken deze koekjes wel alleen bedek ik ze altijd met poedersuiker i.p.v cocos. Zover ik weet heet het bij ons (in Tanger) gewoon 7elwa del tmar.

  6. posted by Mark on 20-10-2006

    Bedank voor de reacties, ik ga ze zondag bakken. Ik laat weten hoe het is geworden.

  7. posted by sihamkleuter on 20-10-2006

    Gelderse dit is niet 7elw del tmar (ookal zit er wel tmar in) Di emet poedersuiker, heeft ander soort deeg (echte koekdeeg) en inderdaad met poedersuiekr. Deze koekjes hebben het deeg van laka3b. Dus een variant op 7elwa djel tmar

  8. posted by Mark on 23-10-2006

    Ze zijn erg goed gelukt en waren erg lekker. Ik heb als variant 1/3 met witte-, 1/3 melk- en 1/3 purechocolade gemaakt. We hebben een leuke lunch gehad.
    Bedankt voor het recept!

  9. posted by libeluli on 02-01-2007

    salam sihamkleuter, ik woon nog in tbuitenland, maarinshallah over 1 maand terug, waar koop ik die pastamachine , alvast hel erg bedankt, deze koekjes lijken me heeerlijk

  10. posted by aicha_ on 27-06-2007

    Ik heb het 2 keer geprobeert En Het is Heerlijk..
    Ik raad jullie aan Om het te proberen.

    Succes

  11. posted by nan_adu on 20-03-2009

    Hallo Sihamkleuter,
    Hierboven geef je aan dat dit Ke3b Leghzal deeg is en dat er ook een andere deegsoort is. Heb jij daar ook het recept van?
    Alvast hartstikke bedankt!

  12. posted by sadiye on 20-03-2009

    hmmm

  13. posted by faffie on 12-05-2009

    ik hebt gemaakt dat zijn zo lekker echt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.