Loader

Donuts

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 45
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

45 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500gr. bloem
    - 1 ei
    - 2 eetlepels boter
    - 2 eetlepels suiker
    - 1 vanillesuiker
    - 1 glas sinaasappelsap
    - 1 glas warme melk
    - 1 1/2 eetlepel gist
    - half zakje bakpoeder
    - zout

Method

Step 1

Meng alle ingrediënten met elkaar, kneed dit tot een soepel deeg. ( als het deeg te nat is, voeg dan bloem tot je een soepel deeg hebt)

Besmeer je handen met zonnebloemolie, maak kleine bolletjes van het deeg. Laat het op een dienblad rijzen. Een uur ongeveer.

Verhit olie in een wok of grote koekenpan, bak hier de donuts in. LET OP!!! Het vuur niet te hoog!!

Zodra de donuts een mooi kleurtje hebben haal je ze eruit. Als ze afgekoeld zijn kun je ze besmeren met honing en kokos erover strooien.

Dit donuts recept is het enige dat bij mij goed lukt en dat ook lekker is. Het is heel makkelijk.

Deel dit recept met anderen

Comments (37)

  1. posted by miss france on 09-10-2005

    ik ga dit ook maar eens proberen…

  2. posted by oembibi on 09-10-2005

    ziet er lekker uit,ga ik ook eens proberen

  3. posted by souhaila on 09-10-2005

    Salaam Soulfa,

    Dat ziet er erg lekker uit!!! Even een vraagje over de glazen die je gebruikt voor o.a. melk: watvoor glazen zijn dit?? Hoeveel ml gaat hierin?? En de sinasappelsap, moet dat versgeperste zijn of kan je ook gewoon uit een pak gebruiken??

    Dank je el!!

    groet

  4. posted by chaouniah on 10-10-2005

    ik heb het gisteren uitgeprobeerd en ze waren heerlijk de kinderen smulden ervan.bedankt.

  5. posted by chamch on 10-10-2005

    Hoi ik heb ze gisteren ook gemaakt, ze zijn heerlijk. Ze zien er erg mooi uit en smaken heerlijk. Bedankt soulfa

  6. posted by soulfa on 10-10-2005

    limonade glazen, je kunt gewoon sinasappelsap uit pak gebruiken. Bij mij lukken ze altijd en ik vind ze heerlijk.

  7. posted by islamia23 on 11-10-2005

    ik ga ze ook snel proberen

  8. posted by islamia23 on 11-10-2005

    gaat er geen olie in??

  9. posted by saadia29 on 11-10-2005

    Deze ga ik zo maken, insha Allah lukt het.

  10. posted by saadia29 on 11-10-2005

    Nou Soulfa,ze zijn goed gelukt Hamdoelilah, inderdaad een heerlijk recept, lekker luchtig en makkelijk.
    Thanx :kus:

  11. posted by anoniem20 on 14-10-2005

    Is dat niet mijn recept?? 😉

  12. posted by soulfa on 14-10-2005

    he, nog niet bevallen?? Ja en inderdaad jou recept.

  13. posted by eva2 on 15-10-2005

    ik heb de donuts gemaakt en ze waren lekker,vooral met de honing en de kokos!

  14. posted by eva2 on 15-10-2005

    nog bedankt voor het recept!

  15. posted by anoniem20 on 16-10-2005

    nee nog niet, ben alweer 2 weken overtijd, begin nu wel nieuwsgierig te worden 😉

  16. posted by islamia23 on 17-10-2005

    k heb ze geprobeerd, ze zijn de zelfde dag heerlijk, maar ze drogen zo snel en worden hard, de volgende dag al, best zonde

  17. posted by soulfa on 17-10-2005

    Ja klopt, warm ze dan even op in de oven dan zijn ze weer zacht.

  18. posted by Islam4You on 18-10-2005

    Ik heb t ook geprobeerd. Ben best wel tevreden. Ik had vuur eerst hoog staan dus de eerste werden te snel bruin. Vraagje eigenlijk. Maak je eerst kleine bolletjes en pas als je ze in de olie wil doen maak je er een gaatje in? of zet je het gelijk in donutsvorm klaar?

  19. posted by soulfa on 18-10-2005

    gaatje maak je voordatje ze in de olie doet.

  20. posted by tangia on 19-10-2005

    deze ga ik ook straks maken…

  21. posted by xxamiraxx on 20-10-2005

    nou dan ga ik die donuts ook maar eens proberen. hopelijk lukken ze……..

  22. posted by hajira on 24-10-2005

    ik heb een ander recept geprobeerd ook van hier maaruh zonder sinaasappelsap…
    ik probeer deze vanavond….
    dames eet ze zo meteen…

  23. posted by kookgek on 25-10-2005

    ik heb ze gemaakt ze zijn denk ik mislukt ze zien er niet mooi uit en smaak weet ik niet moet nog proeven straks.

    Foto – imageshack – bestaat niet meer

    zal ze zeker nog een keer uitproberen.

  24. posted by pareltje on 07-03-2006

    mijn kids houden niet van honing daarom besmeer ik ze wel eens met jam en cocos,vinden ze heerlijk

  25. posted by romaysa on 24-07-2006

    kan ik precies dit recept aanhouden en dan zonder dat sinasappel?

  26. posted by sarah on 04-08-2006

    zien er heel lekker uit ik ga ze ook proberen hoewel het altijd bij mijn mislukt ga toch een poging wagen

  27. posted by samya on 18-10-2006

    k heb ze eergister gemaakt en ze waren heerlijk luchtig alleen waren ze ietsje aan de dunne kant dus de volgende keer zal ik ze iets dikker maken.

  28. posted by selma_30 on 08-05-2007

    salam,
    ze zien er lekker uit .hoeveel minuten moet je het deeg kneden?. alvast bedankt.

  29. posted by umm_dounia on 01-06-2008

    ik wil ze ook maken moet ik tijdens het bolletje ook gaatje in doe

  30. posted by umm_dounia on 21-08-2008

    hallo ik heb en vraag over deze donuts moet ik tedens bolletje een gaatje terglijk in doe graag hoor ik het de beste

  31. posted by Nassira on 30-08-2008

    ze zijn hard geworden, wat hebik verkeerd gedaan?

  32. posted by soulfa on 13-11-2008

    Je hebt teveel meel gebruikt Nassira, het deeg mag niet te hard zijn.

  33. posted by hafsoena on 17-03-2009

    hey , ik heb ze gistere gemaakt en ze waren heerlijk , luchtig en zacht !
    ik heb ze iets dikker gemaakt , dus volgende keer ga ik een grote gaatje in doen , want men ouders vonden het eenbeetje te dik ! 😀
    maarja volgende keer beter in iedergeval ware ze me gelukt en ze waren lekker dus !
    xx

  34. posted by hafsoena on 17-03-2009

    ohja bedankt voor trecept ! x

  35. posted by koken20 on 23-06-2009

    heej,
    ik heb nu geen gist kan ik dan gewoon bakpoeder gebruiken,dat is toch het zelfde??
    tnx voor het recept

  36. posted by koken20 on 31-12-2009

    ik heb hem gemakt met gist hij is lekker!!
    heel erg bedankt voor het recept mijn tante wil gelijk ook het recept:D
    gr koken20

  37. posted by gewoonmezelf on 18-08-2010

    als je met suiker bestrooit moet je ze dan niet eerst vochtig maken met wat water of zoiets zodat het suiker erop blijft kleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.