Loader

Gamba’s met charmoula in filodeeg

2005-10-30
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 38
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

38 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    12 grote gepelde gamba's;
    12 vellen filodeeg, 20 x 15 cm;
    12 plakjes jongbelegen kaas;
    25 gr gesmolten boter.
    Voor de charmoula (Marokkaanse vismarinade):
    6 takjes verse gehakte koriander;
    4 takjes verse gehakte platte peterselie;
    2 teentjes knoflook, geperst;
    1/2 eetlepel rode azijn;
    het sap van 1 citroen;
    1 theelepel (zee)zout;
    cayennepeper;
    1 theelepel paprikapoeder;
    1 theelepel gemalen komijn.

Method

Step 1

-Pureer de ingrediënten voor de charmoula.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Bestrijk de gamba's met de charmoula.
-Leg op elk stukje deeg een plakje kaas en een gamba.
-Vouw het deeg rondom de kaas en de gamba dicht en draai de zijkanten dicht (als een toffee).
-Bestrijk de pakketjes rondom met gesmolten boter en bak ze in het midden van de oven in ± 10 minuten gaar en goudbruin.

Opdienen met lekkere salade

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by bollebuik on 04-02-2006

    is dit loempiadeeg??

  2. posted by gelderse on 31-07-2006

    Ziet er echt lekker uit.

  3. posted by Belgica on 03-09-2006

    LEKKER

  4. posted by kook_prinsesjuh on 17-05-2007

    ziet er wel lekker uit moet ‘k zeggen
    -xxx- kook_prinsesjuh

  5. posted by sennae on 09-03-2008

    hoi! Ik wil het dolgraag maken, maar waar kan ik die grote gamba’s halen?? Heb echt overal gekeken?? Wacht met spanning op je reactie!! PLEASE

  6. posted by sennae on 09-03-2008

    ps. Mocht iemand anders het ook weten, ook jou reactie van HARTE

  7. posted by Donna on 17-01-2009

    De gamba’s zijn bij ons te krijgen op de markt.. Bekende viswinkels kunnen ze eventueel ook hebben, probeer het dus of op de markt of bij een bekende viswinkel…

  8. posted by risie on 05-09-2009

    ooo..lijk mij lekker ik ga snel maken thks

  9. posted by dalal112 on 07-09-2010

    het kan ook met paneermeel P:

  10. posted by amber20 on 03-02-2011

    Met loempiadeeg is het het allerlekkerst.
    Mijn viswinkel heeft die gamba’s wel; je kunt ze ook vinden in de diepvries.
    Met paneermeel wordt dit toch wel een ander gerecht: je moet de gamba’s dan eerst kruiden, door losgeklopt eigeel halen en dan paneren in de paneermeel.
    groetjes,
    AMBER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.