Loader

Garnale kroketjes

2005-10-09
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 50 g boter of margarine 
    - 60 g bloem 
    - 8 dl-1 l visbouillon (eventueel van tablet) 
    - 2 eidooiers 
    - 2-3 blaadjes witte gelatine 
    - 300-350 g gepelde Hollandse garnalen 
    - zout, peper 
    - cayennepeper 
    - citroensap 
    - frituurolie 
    - bloem 
    - 2 eieren, losgeklopt 
    - paneermeel 
    - 1 bos peterselie 
    - 1 citroen, in partjes

Method

Step 1

1. Verhit de boter, roer de bloem erdoor en bak deze op zacht vuur ± 3 min. 

2. Roer de bouillon erdoor tot een gladde saus en laat de saus ± 10 min. koken op zacht vuur. 

3. Roer de eidooiers los, roer er wat warme saus door en roer dit mengsel door de saus. Laat de saus nu niet meer koken. Neem de saus van het vuur. 

4. Week de gelatine ± 5 min. in ruim koud water, knijp de gelatine uit en laat het in de nog warme saus oplossen. 

5. Roer de garnalen erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper, cayennepeper en citroensap. 

6. Strijk het garnalenmengsel uit in een laag van 2-3 cm in een schaal en laat het in de koelkast goed afkoelen en een nacht opstijven. 

7. Verhit de frituurolie tot 180°C. 

8. Vorm van het garnalenmengsel kleine kroketjes. Haal de kroketjes eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en vervolgens door de paneermeel. 

9. Frituur de kroketjes lichtbruin en krokant in de hete olie. 

10. Frituur ook de takjes peterselie in de olie en serveer deze samen met de partjes citroen bij de kroketjes.

Eet smakelijk..

heerlijk met een salade en frietjes…

Deel dit recept met anderen

Comments (13)

  1. posted by soulfa on 09-10-2005

    Dit ziet er lekker uit.

  2. posted by Rzinia on 09-10-2005

    ziet er heeeeeeerlijk uit

  3. posted by miss france on 09-10-2005

    het is echt heerlijk…

  4. posted by oembibi on 09-10-2005

    lekker mjammie……….

  5. posted by sara6 on 13-10-2005

    Salaam, ziet er lekker uit?
    Allen heb nog 1 vraagie..kan ik dit ook klaarmaken zonder gelantine?

  6. posted by miss france on 13-10-2005

    ja dat kan ,ik doe dat namelijk ook zonder gelatine

  7. posted by sara6 on 15-10-2005

    Is het niet zo dat de vulling waterig wordt zonder gelatine?? Of kan je er zelf aardappelen bij mengen zodat je een dik mengsel hebt?
    Alvast bedankt

  8. posted by miss france on 15-10-2005

    aardappelen is een goeie alternatief

  9. posted by sara6 on 15-10-2005

    Alleen zoals het er nu naar uitziet, is me mengsel nogal paperig..maar laat het de hele nacht in de koelkast staan…dan afwachtten wat het resultaat wordt..?

  10. posted by maryam_249 on 10-11-2005

    of ipv gelatine agar-agar gebruiken. Dat is een soort van gelatine die gemaakt is van vis. Ikzelf gebruik namelijk ook geen gelatine, maar agar-agar zou dus een goede vervanger zijn toch?

  11. posted by loewie on 12-11-2005

    Ik heb het net gemaakt en ik ga het zo in de koelkast stoppen morgen rol ik er wel krokketjes van.Agar-agar?? waar kan ik dat krijgen? heb het nu zonder gedaan. en voor te waterig kun je meer bloem gebruiken. gr. Loewie

  12. posted by maryam_249 on 14-11-2005

    Agar-agar (ook ‘agar’ of ‘kanten’ genoemd) is het extract van een bepaald soort rood zeewier en heeft een sterk gelerende werking. Het kan gebruikt worden als bindmiddel bij o.a. confituur, pudding, (fruit)desserten, ijsroom en soep. Het is een vegetarisch alternatief voor gelatine dat wordt gemaakt van dierlijk beendermeel. Agar-agar gebruikt men ook vaak voor de bereiding van dieetproducten. Het heeft ook een E-nummer, namelijk E406.

    Agar-agar is verkrijgbaar in de vorm van staven, vlokken of poeder en is te koop in de natuurvoedingswinkels.

  13. posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005

    Agar, agar is ook te koop bij toko’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.