Loader

Garnalenbriwats

2015-01-18
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500 gram garnalen kleintjes
    - 1 pak Chinese vermicelli
    - 1 pak filodeeg
    - prei en uien
    - rode en groene paprika's
    - koriander
    - kruiden peper, paprikapoeder en gemberpoeder
    - visbouillon
    - zout

Method

Step 1

Snijdt de uien en de prei klein. Paprika's in kleine blokjes snijden. Dit alles in een koekenpan bakken.

Op het laatste moment de koriander en de visbouillon erbij. Vuur uit en de garnalen erdoorheen roeren ( worden snel gaar).

Chinese vermicelli in kokend water en  na ongeveer 10 minuten uit laten lekken. Voeg nu het mengsel bij de vermicelli, goed mengen uit laten lekken en afkoelen.

Snijdt het filodeeg in lange plakken. Leg een beetje van het mengsel aan het begin en vouw driehoekjes.

Tijdens het vouwen goed met boter en of olie besprenkelen. Bak ze in de oven bruin en eet smakelijk!

Te vergelijken met visbastilla, je kunt dus variëren met de vis, ik vind de garnalen erg lekker in dit recept. makkelijke en lekker succes lades!

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by zaja on 26-10-2005

    die wil ik wel een keer komen proeven! en anders graag het recept voor het weekend dan kan ik ze zelf maken! groetjes

  2. posted by ellouisa on 29-10-2005

    deze lijken me erg lekker, op hoeveel graden en hoe lang moet je ze bakken?

  3. posted by oortje31 on 31-10-2005

    ongeeveer een minutt op 15 op 180 graden, maar je moet gewoon kijken zodra ze goudbruin zijn ze klaar, succes ellouisa

  4. posted by sihamkleuter on 31-10-2005

    he oortje ben je wakker?

  5. posted by ellouisa on 01-11-2005

    dankjewel oortje!

  6. posted by oortje31 on 13-11-2005

    graag gedaan,hoop dat het smaakt!!

  7. posted by Fati7a on 29-11-2005

    Kan je ze ook frituren?

  8. posted by soubai on 13-11-2006

    zal ze zeker een keer proberen maar ben bang dan ze iut elkaar vallen

  9. posted by najou on 20-01-2007

    vraagje vallen ze niet uit elkaar
    en hoeveel blaadjes filodeeg gebruik je voor 1 briwat en moet je ze dan nog insmeren met ei of met boter
    en doe je in bakplaat ook nog bakpapier of niet

  10. posted by raja on 31-05-2007

    jammer maar weet ik alleen cigaar briwat doen machi 3la chakl motalat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.