Loader

Gehaktballen in satesaus

2005-10-19
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 kg rundergehakt
    - 1/2 pot sambal badjak (bv van Koningsvogel). In 1 pot zit 375 gram. 
    - 1 citroenblad/lemon leave
    - Satesaus

Method

Step 1

Je mengt het gehakt met de sambal, heel goed kneden en maak er balletjes van. Voeg olie in de pan en bak de ballen bruin (hoeven niet gaar, alleen voor de kleur).

Voeg 4 glazen water toe en de satésaus en schep dit voorzichtig maar goed om.

Laat het 20 minuten pruttelen.

Lekker met witte rijst en gebakken groentes.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by saadia29 on 19-10-2005

    Klinkt heerlijk, ben gek op satésaus.
    Er moet een halve pot sambal in, toch geen hete:0?

  2. posted by sihamkleuter on 20-10-2005

    hahahahahahah saadia ik ben ook gek op satesaus. Deze ga ik zeker proberen met witte rijst

  3. posted by sihamkleuter on 20-10-2005

    ha marisha ken je ook het recept van gado gado

  4. posted by Hajar_Berkania on 20-10-2005

    Hoi ik wil deze recept uitproberen maar hoeveel satesaus moet ik er invoegen!

  5. posted by Marisah on 20-10-2005

    Zie soort sambal, is niet te heet..
    De hoeveelheid satésaus is afhankelijk van je eigen smaak, ik gebruik een 3/4 pot satésaus van de Dirk (bruine bak).

    Enne Gado Gado… zal ik eens plaatsen insjallah.

  6. posted by Marisah on 20-10-2005

    PS die 4 glazen water zijn nodig om die satésaus te verdunnen. Als je een kant en klare saus gebruikt, zou ik minder water gebruiken.

  7. posted by Hajar_Berkania on 21-10-2005

    Dankje wel Marisah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.