Loader

Gerkez tavugu

2006-02-09
  • Servings: 4
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.5 / 5)

2.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 braadkuikens van elk ongeveer 1 kilogram
    4 grofgesnipperde grote uien
    4 bleekselderijstengels in repen
    zout
    peper
    30 gram boter
    200 gram langkorrelrijst
    150 gram gepelde en fijngemalen walnoten
    50 gram gepelde en fijngemalen amandelen
    2 eetlepels olijfolie
    1 mespunt scherpe paprikapoeder

Method

Step 1

Zet de braadkuikens op met 3 liter koud water, breng ze aan de kook en schuim het oppervlak goed af. Voeg de uien, de selderij, zout en peper toe en laat dit ongeveer 40 minuten koken.

Zeef de bouillon, verdeel de kippen in stukken en houd ze warm. Smelt de boter in de pan, voeg de rijst toe en laat de rijst al omscheppend goed bakken tot hij glazig ziet. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst royaal onder staat. Kook de rijst tot het vocht bijna geheel is verdwenen (circa 15 minuten).

Voeg eventueel nog wat bouillon toe, leg de stukken kip op de rijst en laat alles 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken. Doe de amandelen en de walnoten in een pan, voeg ½ liter bouillon toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken tot een gebonden saus is verkregen (voeg eventueel nog extra bouillon toe).

Roer de olie en het paprikapoeder in een klein kommetje door elkaar tot een zo egaal mogelijk dun vloeibaar mengsel is verkregen. Schep de rijst met de stukken kip op een grote schaal, schenk de notensaus over de kip en gebruik de olie om het gerecht te garneren door over de stukken kip een straaltje rode olie te schenken.

Geef er frisse salade bij.

Let op! Dit gerecht is niet geschikt voor mensen met notenallergie, u dient de noten weg te laten of te vervangen door bijvoorbeeld blokjes fijngesneden gekookte winterwortel.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by women on 15-02-2006

    dank je wel voor deze recept ik ga het zeker uitproberen ga zo door met recepten uitdelen want ik ben dol op turkse recepten ik hoop dat er meer komen bedankt culimam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.