Loader

Gestoomd lamsvlees met aardappelen

2013-06-25
  • Servings: 7
  • Prep Time: 15:05 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1/2 kilo lamsvlees:
    de marinade
    2 eetlepels olijfolie
    2 koffielepels smen (ranzige boter) of gezouten roomboter
    peper en zout naar smaak
    1 koffielepel gemberpoeder
    1/2 koffielepel kaneelpoeder
    1/2 koffielepel komijnpoeder
    een beetje nootmuskaat
    1 fijngehakte ui
    2 fijngehakte tenen knoflook
    1/2 fijngehakt bosje platte peterselie
    1/2 fijngehakt bosje verse koriander
    1 kilo kleine, geschilde aardappeltjes

Method

Step 1

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Vul het onderste deel van de couscouspan voor de helft
met water en breng aan de kook.
Vermeng de geschilde aardappeltjes met een kwart van
de marinade en leg ze op de bodem van het bovenste deel
(keskes) van de couscouspan.
Vermeng het in grove stukken gesneden lamsvlees met de
rest van de marinade en leg dat bovenop de aardappeltjes.

Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur stomen.
Vul water bij als er niet genoeg kokend water meer in de
pan zit.

Het vlees is klaar als het helemaal zacht is.

Schep het vlees in het midden van een mooie schaal en
schik de aardappeltjes daar omheen

Hulpmiddelen

Mes
lepel
couscouspan

Zet er een schaaltje zout en komijnpoeder bij

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.