Loader

Gevulde beghrir

2014-08-30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Baghrir, pannenkoeken met ‘duizend’ gaatjes. Een pannenkoek naar Marokkaans recept die aan één kant wordt gebakken. Maar nu gevuld ..

Ingredients

  • - 1 soepkom meel
    - 3/4 soepkom dunne smida
    - 1 dessert lepel zout
    - 1 dessert lepel instant gist
    - 1/4 zakje bakpoeder
    - 1 dessert lepel suiker
    Vulling:
    - 50 gram ongezouten pinda's
    - 5 eetlepels honing
    - 1/2 zakje vanillesuiker

Method

Step 1

Doe de gist en bakpoeder en suiker in een kopje en giet hier lauw water in.

Laat dit 10 min staan.

Doe de meel, smida en zout in een kom en mix dit met de mixer goed door elkaar.

Voeg beetje bij beetje water toe, als het vloeibaar wordt doe je de gist mengsel erbij en maak aan met water tot je een goeie vloeibare beghrir mengsel krijgt.

Laat dit 20 minuten op een tochtvrije en warme plek rijzen.

Maak nu het mengsel klaar voor de vulling:

- 50 gram ongezouten pinda's
- 5 eetlepels honing
- 1/2 zakje vanillesuiker

Maal de pinda's heel fijn tot het net pindakaas wordt.

Doe dit in een kom en meng er de honing en vanille suiker bij.

(Je kunt ook pindakaas met stukjes noot gebruiken en aanmaken met honing, maar ik vind dit persoonlijk lekkerder)

Bereidingswijze:

Warm de beghrir koekenpan op en koel hem af door onder de kraan te houden.

veeg hem droog met een theedoek.

Doe 1 grote soeplepel in de koekenpan en bak de beghrir tot alle bubbels erin zitten en de onder kant een beetje goud bruin is.

Niet omkeren maar meteen op een blad met theedoek leggen.

Doe er de pinda mengsel in en vouw deze meteen dicht nu hij nog warm is en knijp de zijkanten tegen elkaar aan, dan blijven ze dicht namelijk.

Als ze koud zijn krijg je ze niet meer dicht.

Smeer de buitenkant in met boter.

Eet smakelijk!!

Ze zijn echt verrukkelijk!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.