Loader

Ghoriba’s met amandelen

2005-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 350 gram ontvliesde amandelen
    * 1 ei
    * 250 gram poedersuiker
    * 1 citroen
    * 1 theelepel vanillesuiker
    * 1 theelepel bakpoeder
    * 1 klontje boter
    * olie

Method

Step 1

Hak de amandelen. Klop het ei in een kom met 20 gram poedersuiker tot het mengsel dikker wordt.

Borstel de citroen schoon met lauw water, droog deze af en rasp de schil. Voeg de amandelen, de geraspte citroenschil, de vanille en het bakpoeder toe aan het eimengsel. Roer goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 170 C (stand 5-6). Leg bakpapier op de bakplaat en vet het in. Bestuif het aanrecht met poedersuiker. Maak uw handen vet met wat olie, pak een kleine hoeveelheid deeg, ter grootte van een walnoot, rol tot een balletje, druk het balletje vervolgens plat op het aanrecht. Leg het schijfje op de bakplaat met de besuikerde kant boven. Ga zo door tot het deeg op is, zorg ervoor dat er tussen de balletjes een afstand van 2-3 cm is.

Zet de plaat 15-20 minuten in de oven. Haal de ghoriba’s met een spatel van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by sanida on 28-10-2005

    is 20 gram niet te weinig voor de deeg

  2. posted by ceuta on 29-10-2005

    zijn dit malouwza?

  3. posted by bnioukilya on 30-10-2005

    misschien bedoelt ze 200 gram.

  4. posted by bnioukilya on 30-10-2005

    misschien bedoelt ze 200 gram.

  5. posted by Samyrah on 30-10-2005

    Ja idd 200gr, sorry typfoutje

  6. posted by asi on 27-05-2006

    heey samyrh ik heb en vraagje doe je geen meel er bij en hoeveel olie doe je .graag antewoord a.u.b besleme ‘.

  7. posted by sarahh on 06-10-2008

    salam whalakim,

    wil ze graag gaan proberen,maar hoeveel meel moet ik erbij doen,

    en moet ik van die deeg kleine bolletjes van maken en dan plat drukken en dan op het bestrooide poedersuiker doen en dat dan zo in de oven,

    hoop je gauw te horen,wil het woensag gaan maken,hoop gauw wat te horen,beslamma

  8. posted by sadiye on 06-04-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmm

  9. posted by Amifati on 18-07-2009

    moeten de amandelen niet gebakken worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.