Loader

Griesmeelghoriba

2008-10-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 56 ml. zonnebloemolie
    56 gram roomboter
    2 grote eieren
    150 gram suiker
    430 gram fijn griesmeel
    1/2 koffielepel bakpoeder
    een mespunt zout
    1/2 koffielepel vanille-extract

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 160 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.

Smelt de boter in de olie op een zacht vuurtje en haal van het gas af. Laat afkoelen.

Vermeng het griesmeel in een kom met het bakpoeder en het zout en zet apart.

Klop de eieren los met de suiker en voeg er het boter/olie mengsel aan toe en vermeng alles goed.
Roer er vervolgens het griesmeelmengsel doorheen tot je een licht en soepel deeg krijgt.

Bevochtig je handen met water en maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot van het deeg.
Bevochtig je handen opnieuw als het deeg aan je handen dreigt te gaan plakken.

Leg de balletjes op de bakplaat en maak ze iets plat; zorg dat er enige ruimte blijft tussen de ghoriba.
Bestrooi elke ghoriba met wat suiker en in het midden een beetje kaneel.

Bak de ghoriba ongeveer 18-29 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ze niet te lang; ze moeten hun lichte kleur houden en maar een heel klein beetje kleuren.

Laat ze afkoelen op een rooster.

Deel dit recept met anderen

Comments (14)

  1. posted by Patries on 07-10-2008

    goed recept he πŸ˜‰

  2. posted by sadiye on 07-10-2008

    jazeker πŸ˜€

  3. posted by sadiye on 17-10-2008

    ik ben deze griesmeelghoribas aan het maken nu ze zitten in de oven πŸ˜€

  4. posted by sadiye on 17-10-2008

    ik ben ze allemaal aan het opeten πŸ˜€ ik heb echt een cookiemonster πŸ˜€ wie gek is op griesmeel dan adviseer ik dit te gaan maken.

  5. posted by sara38 on 20-10-2008

    ja grismeelkoekjes zijn heerlijk

  6. posted by souma on 03-12-2008

    vanille-extract wat wil dat zeggen
    alvast bedankt

  7. posted by sadiye on 03-12-2008

    dat zit in zo een kleine mini flesje en je gebruikt er druppels van geeft een lekkere vanillegeur aan de koekjes.Maar je kan ook vanillesuiker gaan gebruiken hoor als je wilt πŸ˜‰

  8. posted by Roosje23 on 13-09-2009

    hoelang zijn deze houdbaar? kan ik deze een week voor suikerfeest maken? smaken ze dan nog goed ?
    ze lijken me heerlijk;)

  9. posted by Roosje23 on 14-09-2009

    je kan toch ook smida gebruiken in plaats van holandse griesmeel?
    zou ik graag snel antwoord kunnen krijgen wil ze inschallah morgen al maken oor al3ied

  10. posted by sadiye on 14-09-2009

    ja hoor dat kan.

  11. posted by Roosje23 on 15-09-2009

    bedankt!!

  12. posted by sadiye on 15-09-2009

    πŸ˜‰

  13. posted by Roosje23 on 17-09-2009

    helaas mislukt, ze zijn hard geworden

  14. posted by sadiye on 17-09-2009

    echt waar aag jammer πŸ™

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.