Gringo
2007-10-09- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 9 stuks ( kleine)
Average Member Rating
(3.7 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gram bloem
1 zakje bakkersgist (gedroogd)
theelepel zout
theelepel suiker ( ruik je de gist niet meer)
lauwwarm water ( op gevoel)
boter
Method
Step 1
Doe eerst water in een teiltje voeg zout suiker en gist toe even laten oplossen dan bloem toevoegen dan de mixer er op zetten en goed mixen en weer water toevoegen een beetje op gevoel.
Ik laat het dan rijzen ongeveer 3 kwartier op een warme plek.
Dan de pan op het vuur en dan afspoelen met koud water dan een soeplepel van het beslag erin doen. eerst het vuur hoog zodra er gaatjes te voorschijn komen het vuur wat lager zetten. en dan weer herhalen met koud water afspoelen etc.
heel Simpel vooral voor mensen die niet tegen eieren kunnen is deze recept goed want de meeste gringo recepten zitten eieren in
posted by najou on 09-10-2007
nog wat vergeten als de gringo uit de pan is besmeren met echt boter en dan kun je honing erop smeren of wat je zelf lekker vind
posted by sousi on 13-10-2007
gebruik je geen smida
posted by Moussie on 21-10-2007
Dat vraag ik mij ook af…
posted by MoslimaRose on 23-02-2008
Niet in elke grino zit smida. Ligt er maar net aan hoeveel bloem en gist erin zit. Mochten de gaatjes niet lukken dan kan je er wat bakpoeder bij doen en even 10 min laten rijzen.
posted by ima on 19-02-2009
ik heb inductie, en nu lukt het niet om gringo te maken, ik heb van alles geprobeerd. Wie heeft dit probleem ook en heeft hiervoor een oplossing?
posted by hammoudi on 13-09-2009
nou meid bij mij is percies het zelefde
posted by Queen Latifah on 19-09-2009
ik doe 350 gr. meel en 150 gr. smida, gist 1/2 zakje bakpoeder, zout en 2 eidooiers. ongeveer 700 ml. water. En het lukt altijd goed!!!