Loader

Hazelnootkoekjes

2008-11-28
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *1,5 eiwit (52 gram)
    *125 g poedersuiker
    *1/2 pakje vanillesuiker
    *1/2 tl kaneel
    *150 g gemalen hazelnoten
    *24 hele hazelnoten

Method

Step 1

Sla eiwit stijf met een paar korrels zout, en roer poedersuiker en vanillesuiker erdoor, dan doorkloppen.
Houd 2 eetlepels van dit mengsel apart.
Roer de gemalen hazelnoot en kaneel door het eiwit-suikermengsel.
Leg hoopjes op de bakplaat ter grootte van een paaseitje (dikke theelepel)
Maak ze een beetje plat en druk de hazelnoot erin.
Laat de koekjes 2-3 uur drogen aan de lucht en bestrijk ze dan met het achtergehouden eiwitmengsel.
Bak op 125ºC ongeveer 25-30 minuten (bij mij 25 minuten).
(Als je niet genoeg hazelnoten hebt kan je ze aanvullen met amandelen. Ik heb deze ook al eens gemaakt met alleen amandelen dat is ook heel lekker)

Recept voor 24 koekjes.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by seyma* on 29-11-2008

    hmmm dat ziet er heerlijk uit zeg ik ga hem zo maken,bedankt voor al je recepten sadiye jij hebt echt goeie recepten 😉

  2. posted by sadiye on 29-11-2008

    geen dank hoor ik vind het leuk om mijn recepten met jullie te delen 😉

  3. posted by seyma* on 30-11-2008

    hallo sadiye ik heb deze recept gister gemaakt ennnnnnnnnnnnnnnn lekker lekker lekker mmmmmmm echt super is al op. sadiye jij ben echt een koekjesprinses nogmaals bedankt.

  4. posted by prinsesje_bloom on 01-12-2008

    deze lijken me heel makkelijk te maken!!
    Zouden ze ook met pindas kunnen?

  5. posted by samiratheone on 01-12-2008

    lijken me heerlijk. ik ga ze insha allah maken voor ied of anders voor de 1e verjaardag van mn zoontje. ik wilde wel even wat vragen: kun je een beetje kleurstof toevoegen bij het achtergebleven eiwitmengsel?

  6. posted by sadiye on 01-12-2008

    ja hoor dat zou wel kunnen denk ik.

  7. posted by sadiye on 01-12-2008

    met pindas heb ik het zelf nog niet geprobeerd dat is ook een soort van noot ik denk dat het wel zou kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.