Hazelnootkoekjes
2008-11-28- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *1,5 eiwit (52 gram)
*125 g poedersuiker
*1/2 pakje vanillesuiker
*1/2 tl kaneel
*150 g gemalen hazelnoten
*24 hele hazelnoten
Method
Step 1
Sla eiwit stijf met een paar korrels zout, en roer poedersuiker en vanillesuiker erdoor, dan doorkloppen.
Houd 2 eetlepels van dit mengsel apart.
Roer de gemalen hazelnoot en kaneel door het eiwit-suikermengsel.
Leg hoopjes op de bakplaat ter grootte van een paaseitje (dikke theelepel)
Maak ze een beetje plat en druk de hazelnoot erin.
Laat de koekjes 2-3 uur drogen aan de lucht en bestrijk ze dan met het achtergehouden eiwitmengsel.
Bak op 125ºC ongeveer 25-30 minuten (bij mij 25 minuten).
(Als je niet genoeg hazelnoten hebt kan je ze aanvullen met amandelen. Ik heb deze ook al eens gemaakt met alleen amandelen dat is ook heel lekker)
Recept voor 24 koekjes.
posted by seyma* on 29-11-2008
hmmm dat ziet er heerlijk uit zeg ik ga hem zo maken,bedankt voor al je recepten sadiye jij hebt echt goeie recepten 😉
posted by sadiye on 29-11-2008
geen dank hoor ik vind het leuk om mijn recepten met jullie te delen 😉
posted by seyma* on 30-11-2008
hallo sadiye ik heb deze recept gister gemaakt ennnnnnnnnnnnnnnn lekker lekker lekker mmmmmmm echt super is al op. sadiye jij ben echt een koekjesprinses nogmaals bedankt.
posted by prinsesje_bloom on 01-12-2008
deze lijken me heel makkelijk te maken!!
Zouden ze ook met pindas kunnen?
posted by samiratheone on 01-12-2008
lijken me heerlijk. ik ga ze insha allah maken voor ied of anders voor de 1e verjaardag van mn zoontje. ik wilde wel even wat vragen: kun je een beetje kleurstof toevoegen bij het achtergebleven eiwitmengsel?
posted by sadiye on 01-12-2008
ja hoor dat zou wel kunnen denk ik.
posted by sadiye on 01-12-2008
met pindas heb ik het zelf nog niet geprobeerd dat is ook een soort van noot ik denk dat het wel zou kunnen.