Loader

Hoe bereid je Couscous

2005-10-04
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 450 gram couscous uit een pak
    4 el boter of smen (ranzige boter)
    1 tl gemberpoeder (djahe)
    1 tl gemalen komijn (djinten)
    1 tl gemalen koriander (ketoembar)
    1 tl chilipoeder
    2 tl zout
    1 lit. water voor het zwellen van de couscous
    1 - 1½ lit. water voor het stomen van de couscous

Method

Step 1

Maak 1 lit. water met 2 tl zout lauwwarm op een vuur. Maak een bakplaat uit de oven schoon, droog deze af en verspreid de couscous over de bakplaat. Sprenkel met de vingers lauwwarm water over de couscous. Ga met de vingers door de couscous zodat de korrels losraken, nat worden en beginnen te zwellen.

Wacht dan 15 min.

Herhaal dit nog 2 keer (in totaal dus 3 keer) totdat de couscous goed gezwollen is (niet al het water hoeft gebruikt te worden). Schep dan de couscous over in de binnenpan van een stoompan.

Breng in de buitenpan 1 - 1½ liter water met de gemberpoeder, komijn, koriander en chilipoeder aan de kook.

Hang de binnenpan met de couscous erboven en stoom de couscous 30 min. (het vuur kan lager, maar het water in de buitenpan moet wel blijven koken).

Haal de binnenpan met de couscous eruit.

Snijd de boter of smen in kleine klontjes en werk die met een houten lepel door de couscous.

Hang dan de binnenpan weer boven het kokende water en stoom nog 15 min. Ga af en toe met een vork door de couscous om de massa wat los te werken.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by maffiagirl on 29-10-2006

    ik ga het vandaag proberen en hoop dta het lekker smaakt 😉

  2. posted by soumyaa on 17-03-2008

    heb er gelijk trek in 🙂

  3. posted by wafae_gril on 11-10-2008

    ik vind couscous altijd lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.