Loader

Hoe gebruik je een tajine

2012-12-29
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients


  • - Tajine
    - Oven

Method

Step 1

Als je voor het eerst een gerecht wil maken in een tajine, is het raadzaam om:

- De aardewerken tajine een paar dagen te laten weken in koud water in een diepe teil.

- Na drie dagen de tajine afbakken in een hete oven.

Zo zorg je ervoor dat de tajine steviger wordt en niet zal barsten, en ook blijft de "anti-aanbaklaag" behouden en zal je geen brandgeurtjes krijgen tijdens het koken.

Wij marokkanen maken de 1e keer ook bissara in de tajine, dat is een soort erwtensoep, dit zou ook goed zijn voor de tajine...of het ooit bewezen is..

Maar de 1e keer eerst melk inkoken, voldoet ook.

Verder is het raadzaam om de tajine altijd op een laag pitje te zetten, er komt vanzelf vocht vrij en door de circulatie van de lucht in het deksel van de tajine zal je gerecht ook goed garen en al de smaken behouden.

Laatste advies: Mocht er eten aankoeken in de tajine, nooit met een mes of scherp voorwerp wegschrapen, laat de tajine een nacht weken en de volgende dag voorzichtig met een borstel verwijderen.

MADAME CUISINE

Heb je ook een tip? Laat het ons weten via het contactformulier of op het forum

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by Frank on 04-07-2016

    Ik heb een tajine gekocht bij de LIDL. In de handleiding staat dat hij alleen in de oven te gebruiken is. Ik lees dat de Traditionele Tajin op vuur wordt gebruikt. Wat maakt de LIDL tajine anders dan de traditionele tajin? Kan ik de LIDL toch ook op vuur gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.