Loader

Jamkoekjes

2013-09-25
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    - 300 gram bloem;
    - 240 gram fijngemalen amandelen;
    - 220 gram poedersuiker;
    - 250 gram koude roomboter;
    - 1 koffielepel vanille;
    - 1 ei;
    - verschillende smaken jam voor de versiering.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Doe de bloem in een kom samen met de fijngemalen amandelen, de poedersuiker, de vanille en de in kleine stukjes gesneden koude roomboter.
Vermeng alles met je vingers tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei er aan toe en werk dat er doorheen zonder het deeg al te veel te bewerken (het wordt anders te warm).
Laat het anders even afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak bolletjes van 40 gram elk of ter grootte van een walnoot en maak in elk bolletje kuiltjes met de bovenkant van de steel van een houten lepel.
Vul de kuiltjes met een beetje van de verschillende soorten jam.

Leg de koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze mooi lichtbruin zijn.

Laat afkoelen op een rooster en bewaar in een goed afgesloten koekblik.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.