Loader

K3ab leghzal

2006-06-26
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 328
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

328 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor het deeg:
    125 gr gesmolten boter
    snufje zout
    ongeveer 300 ml warm water,iets meer of minder kan ook
    half theeglaasje mazhar
    ongeveer 900 gr bloem,kan iets meer zijn
    voor de vulling:
    1 kilo geschilde en gemalen amandelen
    halve theelp kaneel
    half theeglaasje mazhar
    300 gr poedersuiker,als je de vulling hebt gemend moet je even proeven of het zoet genoeg is,anders doe je er wat bij
    1a 2 volle eetlp boter om de vulling wat vaster te maken

Method

Step 1

schil de amandelen en maal ze fijn in de keukenmachine.dan voeg je de poedersuiker, kaneel, mazhar en boter toe en meng dit goed tot je een vaste vulling krijgt waar je een balletje van kan vormen.maak er lange staafjes van, ongeveer 3 cm, zet dit op een groot bord, afdekken met een plastic zak tot je het nodig hebt.

doe de bloem in een kom en voeg gesmolten boter, zout en mazhar toe en dan beetje bij beetje het water toevoegen en maak er een soepel deeg van.dan ga je het heel goed kneden.

dan maak je er 4 bolletjes van en doe er een pastic zak om heen.

pak een bol deeg en rol dit uit op je werkblad tot een dunne lap.snijd er een grote vierkant uit en leg een staafje amandelvulling in het midden van het vierkantje.dan snijd je er een maantje uit met een chebekiaroller.maak ze zo allemaal af en maak er mooie inknepinkjes in met een knijpertje.zo werk je alle koekjes af en dan verwarm je de oven op 175 gr, bak de koekjes ongeveer 15 a 20 min de oven.ze moeten licht van kleur blijven maar wel hard aanvoelen.

deze koekjes zijn tijdrovend dus je moet wel hulp hebben,zoals het gezegde luid :vele handen maken licht werk

Deel dit recept met anderen

Comments (30)

  1. posted by asi on 08-07-2006

    dat zijn echt staanderts koekjes.deze zoek ik alang ze zijn wel in hier maar geen recept.

  2. posted by kippetje on 08-09-2006

    meid,hebje misschien ook een recept van Mlowi? Die vulling van ka3b larzal, maar dan in bladerdeeg zeg maar?

  3. posted by pareltje on 16-10-2006

    nee kippetje dat recept heb ik niet…maar zoals je zelf al zegt,je kan gewoon deze vulling gebruiken en dan in bladerdeeg doen en dan bakken in de oven…denk dat ik maar eens ga experimenteren 😀

  4. posted by libeluli on 08-12-2006

    salam aleikoum islaampareltje, dit lijkt mij zo lekker en prachtig voor het oog, inshallah ga ik deze maken in de vakantie, ik laat je weten, aleikoum salam libeluli

  5. posted by Yaminaa on 14-12-2006

    Hoeveel koekjes komen hier uit?

  6. posted by libeluli on 16-12-2006

    salam islaampareltje joehoeeeeeeeeeeeeeeee waar ben jij fenak inti!! we neeeeeeeeed u xxxx beslama libeluli

  7. posted by JufSamira on 28-12-2006

    Heb precies gedaan wat je hebt opgeschreven. Totaal mislukt. Gelukkig had ik er maar eentje uitgeprobeerd. De vulling heb ik bewaard om brewat van te maken… wat is het met die deeg voor kab gazel?? Iedereen lijkt er moeite mee te hebben. Wat is het geheim??

  8. posted by pareltje on 03-01-2007

    ik zie nu pas de berichten :bloos:
    yaminaa hier krijg je heel veel koekjes uit dus je kan het beste de ingredienten halveren.

    jufsamira wat is er dan mis gegaan?
    ik hoor wel vaker dat mensen er moeite mee hebben maar ik heb het zelf nooit meegemaakt.het geheim is dat je heel goed moet kneden,thats it eigenlijk.

    libeluli vertel whats up meid?

  9. posted by libeluli on 05-01-2007

    salam islampareltjeuuuuuh, como estas!!
    alhamdulillah je bent online geweest yeaaaaaaaaaah.
    ik vroeg me af hoeveel er uit komen, en moet het deeg heel dun zijn zeg maar 2mm of halve cm?? dankje schatje alvast aleikoum salam libeluli

  10. posted by pareltje on 08-01-2007

    wasalaam libeluli(wat een nick trouwens:maf:,durf het bijna niet uit te spreken)
    hier komen heel veel koekjes uit,ik weet het aantal niet zeker maar ik denk ongeveer 90 a 100 stuks,ligt eraan hoe groot je ze maakt.
    het deeg moet heel dun zijn, ik denk ongeveer 3mm….he dikker het deeg hoe langer het duurt voordat ze gaar zijn.
    wasalaam

  11. posted by libeluli on 11-01-2007

    salaam lieverd islaampareltje, ja die nickname is 4 letters van mn naam en 4 van mn zusje hhahahah dus gekke nickname idd zeg leiver heel erg bedankt en ik laa tje wete!
    kus aleikoum salam

  12. posted by Nikki on 14-01-2007

    Ik ging laatst bij mijn schoonfamilie eten ( nouja..laatst..dat was met Ramadan, en toen heb ik bij een marokkaans bakkertje een hele doos vol koekjes meegenomen, en deze staken er met stip het meest uit ( qua hoe lekker ze zijn! ) en nu hoef ik nooit meer aan te komen met koekjes van een bakker maar kan ik ze zelf maken! Geweldig!

  13. posted by libeluli on 23-01-2007

    salam islampareeeeeeeeeeltjeuh! nou , wat lekkker zeg!ik heb wel de helft vand de helft genomen ahahah want we waren niet met veel mensen,hihihi… (ongeveer 40 koekies) enne dat deeg is zo lekker, en zo mooi om te bewerken. ik dankje hartelijk, dit zijnmn eerste gazellehoorntjes!!!! ciao cariño, aleikoum salam libluli

  14. posted by pareltje on 28-01-2007

    salaam libeluli blij dat het gelukt is meid,besa77a :kus:

    nikki nu kan je ze idd zelf maken,dan weet je tenminste wat er in zit….

  15. posted by oem Yahya on 23-02-2007

    selaam aleikoem, hoe heb je die maandjes zo mooi gekregen, heb het geprobeerd maar is totaal mislukt. Graag tips…

  16. posted by superkok on 16-12-2007

    oem yahya heb je het recept goed gevolgd
    bij mij waren ze wel gelukt en ik heb het recept goed gevold

  17. posted by sadiye on 01-10-2008

    hallo kan je in plaats van mazhar iets ander gebruiken??

  18. posted by sadiye on 06-10-2008

    wat is mazhar eigenlijk

  19. posted by Patries on 06-10-2008

    mazhar is oranje bloesemwater

  20. posted by sadiye on 08-10-2008

    is het sinaasappel extract?

  21. posted by sadiye on 20-10-2008

    kan je ook ipv bloesemwater rozenwater gaan gebruiken?

  22. posted by bloemetje* on 27-10-2008

    Hoe maak je die versiering erop ?

  23. posted by haarlemrif on 29-10-2008

    hebben jullie ook video`s waar je de recepten kunt volgen ?

  24. posted by sadiye on 06-12-2008

    haarlemrif dat is een goed idee.Dames is dat mogelijk bekijken opvideo?

  25. posted by kilootje on 02-01-2009

    ik heb dit gister gemaakt van maar 250 gr bloem. Man ik ben bekaf! het deeg is erg hard en moeilijk om uit te rollen. En zijn daarom niet allemaal even dun geworden. heb er wel 26 stuks uit gekregen. Inmiddels heb ik vreselijke rugpijn door het pushen met de deegroller 🙂

  26. posted by imanbenai on 06-01-2009

    Ik heb deze koekjes vorige week gemaakt. helemaal gelukt en ze smaken heeeeerlijk. bedankt voor je recept.

  27. posted by moedervan2 on 13-01-2009

    ziet er heerlijk uit ik ga ze ook maken insha allah

  28. posted by hammoudi on 03-05-2009

    hoi ik heb het geprobeerdt te maken en zijn helemaal mislukt ze zijn zacht in plaats van hard en weet ze niet goed in vorm te krijgen in de oven kom er alles uit kan je je a.u.b vertellen hoe ik ze mooi dicht krijg dankje wel

  29. posted by oummyounes on 24-01-2011

    je moet ze prikken met een kleine naald zo gaan ze niet open in de oven

  30. posted by coconut on 16-08-2012

    je moet het deeg een klein beetje laten rusten in een plastic zakje zo is het makkelijk te verwerken,en na dat je de koekjes hebt gemaakt moet je ze een nacht laten staan alvorens ze te bakken wel eerst met gesmolten boter besmeren ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.