Loader

Kersen kwarktaart

2005-11-08
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 pak lange vingers
    110 gram zachte boter
    200 gram kwark
    50-75 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    3 el citroensap
    2,5 dl slagroom
    1 zakje slagroomversteviger van dr Oetker
    1 pot kersen
    2 zakjes taartglazuur van dr. Oetker
    3 el suiker
    Witte chocolade

Method

Step 1

Lange vingers in een plastic zak doen en fijnmaken met een deegroller. Met 110 gram boter mengen. Binnenrand van een springvorm bekleden met bakpapier, de massa erin doen en goed aandrukken.

Kwark met 50-75 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 el citroensap mengen.

Slagroom een halve min. kloppen, zakje slagroomversteviger toevoegen en dan stijf kloppen. De slagroom door de kwark scheppen en dan over de bodem verdelen.

Kersen laten uitlekken, de kersen versier je de taart mee. En de sap opvangen en hiermee maak je glazuur met aanwijzingen op het zakje van de, je voegt bij het sap ook 3 el suiker toe.

De witte chocola met een scherp mes raspen en de dan over de rand van de taart verdelen zie foto.

Ongeveer 3 uur in koelkast.

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by sihamkleuter on 08-11-2005

    dit is echt een receptvoor aziz 🙂

  2. posted by serenity on 08-11-2005

    Lijkt me heerlijk!

    En vooral makkelijk te maken, da’s altijd goed! 🙂

  3. posted by Nacira on 08-11-2005

    hahah, nou meid maak het dan voor hem.
    En het is inderdaad erg makkelijk om te maken, ik was er gisteren binnen een half uur klaar mee. Aleen heeft het wel ongeveer 3 uur tijd nodig om in de koelkast stijf te worden. Dat ben ik vergeten erbij te vermelden.

  4. posted by soulfa on 08-11-2005

    ziet er heerlijk uit

  5. posted by chefkokkin on 08-11-2005

    ziet er heerlijk uit!
    Heb je normale kwark gebruikt of met smaakje?

  6. posted by Nacira on 09-11-2005

    Normale kwark heb ik zelf gebruikt. Suc6

  7. posted by chefkokkin on 09-11-2005

    nog een klein vraagje je hebt het over de kersen water dat moet je opvangen en dan…………………..
    dank je

  8. posted by Nacira on 09-11-2005

    Ongeveer 4 el sap roeren met 2 zakjes taartglazuur en suiker en de rest van de sap laten koken, als het sap gekookt is dit met de taartglazuur goed mengen. Eerst de kersen over de kwark verdelen. En dan de glazuur erover verdelen en in de koelkast laten opstijven. Is het duidelijk, sorry soms ben ik zo snel aan het typen en dan vergeet ik om het duidelijk uit te leggen 🙂

  9. posted by chefkokkin on 10-11-2005

    Heel duidelijk meid ziet er erg lekker uit mag je een keer bij mij komen maken! hahahahah

  10. posted by Nacira on 11-11-2005

    iNSHALLAH, WAAROM NIET

  11. posted by Amifati on 30-10-2010

    wat is kwark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.