Loader

Kizartma (gebakken aardappel schijfjes etc)

2008-06-28
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Spinazietaart met kip en Turkse kaas

    Spinazietaart met kip en Turkse kaas

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 a 4 aardappelen
    1 aubergine
    1 courgette
    6 Turkse zoete of hete pepers
    1 tomaat
    1 thee lepel chilikruiden
    Olie (zonnebloem)
    zout naar smaak toevoegen
    Voor de saus
    1 kommetje volle yoghurt
    1 teentje knoflook
    Zout naar smaak toevoegen

Method

Step 1

Schil de ardappelen spoel ze schoon en snijd ze in dunne plakjes

was de augergine en courgette en snijd ze in gelijk soorte plakjes als de aardappelen

Was de pepers en snijd ze in de lengte

Vervolgens per groep ga je ze in een ruime koekepan bakken in olie, totdat ze goed gaar zijn.

Als je alles heb gebakken en uitgelekt hebt serveer je het op een boord, alles opelkaar. Voeg er wat zout bij.
Gebruik een klein beetje olie voor de in stukjes gesneden tomaat en bak deze goed totdat het een papje wordt. Doe er wat kruiden op en zout.
Leg dit bij de rest er boven op.

Maak vervolgens het sausje: 1 kom volle yoghurt zout en stamp een teentje knoflook apar met wat zout fijn.

Roer vervolgens dit samen met de yoghurt en schenk het over de aardappelen etc.

Dit gerecht is het lekkerst om te eten metvers Turkse brood.

HHHHEEEERRRLLLIJK!

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.