Loader

Maanzaad taart

2009-09-07
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1/2 glas suiker
    - 1 glas bloem
    - 1 glas olie
    - 1 glas fijn griesmeel
    - zakje bakpoeder
    - 5 eieren
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 1 pakje maanzaad
    - slagroom
    - pakje slagroomversteviger
    - gehakte pistache

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Pak een mengkom en doe hierin de eieren, de bakpoeder, vanillesuiker en de olie. Mix alles met de mixer een paar minuten. Voeg vervolgens
de maanzaad, de griesmeel toe en zeef bloem erbij. Dit nogmaals 2 minuten op hoogste stand mixen.

Het beslag in een ronde taartvorm doen en bak je de cake. Sorry dames heb niet echt op tijd gelet. Als ik hem binnenkort weer maak zal ik dit recept aanpassen.

De cake laten afkoelen en klop ondertussen de slagroom met de versteviger, totdat je een stevige massa hebt. Dit mengsel smeer je op de taart, vergeet de zijkanten niet, en strooi als laatste de gehakte pistache over de taart. Eventueel kan je ook andere nootsoort gebruiken maar mijn voorkeur gaat uit naar pistache.

Bismillah!

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by sadiye on 07-09-2009

    hmm wat lekker

  2. posted by MadamS on 08-09-2009

    hij is echt super lekkerrrr! En lekker luchtig

  3. posted by misskokinzainab on 14-09-2009

    ben benieuwd ik ga hem zo maken maar hoe lang moet hij in de oven

  4. posted by mazida on 15-09-2009

    ik vraag me af wat maandzaad is en waar kan ik dit kopen

  5. posted by Samyaa00 on 15-09-2009

    Hoeveel gram zit er in n pakje maanzaad?
    Heeft iemand van de dames m al gemaakt?

  6. posted by misskokinzainab on 18-09-2009

    jah ik heb hem gemaakt en het ongeveer 50 gram of so je kan naar de marokkaanse slager gaan die heeft dat zakje maar ik heb hem gemaakt en sie slagroomding was heel vies hij was smaakloos de cake was wel goed gelukt maar hij was een beetje raar omdat hij niet zo zoet was

  7. posted by Pannetje on 26-04-2011

    was opzoek naar dit recept.
    bij het opkloppen van de slagroom een leep suiker toevoegen anders is die niet zoet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.