Loader

Magnetroncake

2008-12-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *150 g zelfrijzend bakmeel
    *150 g witte basterdsuiker
    *150 g margarine
    *3 eieren
    *snufje zout
    *zakje vanillesuiker
    *paneermeel

Method

Step 1

Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
Mix de boter met de suikers en zout tot het mooi romig wordt.
Voeg dan een voor een de eieren toe en blijf elke keer net zo lang kloppen tot het ei helemaal is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix.
Voeg nog 1, 5 el water toe en mix nog eens goed.
Doe een beetje boter in de vorm en verwarm de vorm in de magnetron tot de boter is gesmolten.
Haal hem eruit en smeer de boter uit in de vorm, mag best een beetje royaal.
Doe 2 el paneermeel in de vorm en zorg dat alle kanten bedekt zijn.
Doe het beslag in de vorm en zorg dat je de zijkanten niet raakt zodat de de paneermeel netjes blijft zitten.
Zet de vorm in de magnetron op 450 Watt, 7 minuten lang.
Dan zet je hem nog eens 2, 5 minuut op 630 Watt. Hij is gaar als de bovenkant droog is.
Haal hem uit de magnetron en laat hem 10 minuten staan.
Kiep hem dan op een bord. Hij is heerlijk.. gelijkmatig gerezen niet klef.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by ummsalman on 10-12-2008

    uhm…ik denk dat je bij dit recept geen ijzeren bakblik moet gebruiken mensen.. kun je trouwens gewoon een magnetron gebruiken? geen combi ofzo?

  2. posted by sadiye on 10-12-2008

    ik heb een gewone magnetron thuis combi kan ook denk

  3. posted by widyan on 21-12-2008

    welke vorm moet je gebruiken ciliconen ijzer kan het niet toch

  4. posted by nowy on 22-12-2008

    mooi

  5. posted by fatima25 on 30-08-2010

    kan het ook in een gewone elekrische oven?

  6. posted by sadiye on 30-08-2010

    ja hoor

  7. posted by dalal112 on 09-09-2010

    hahahhahahahahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.