Loader

Mars cupcakes

2015-12-29
  • Yield: 12 stuks
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

Op mijn werk hebben een collega en ik begin dit jaar “heel de afdeling bakt” geïntroduceerd, in het kader van Heel Holland bakt. Elke 2 weken bakt er een andere collega wat voor de groep. Ook veel collega’s die niets met bakken hebben doen mee, dus dat is leuk! Er zijn al veel verrassende creaties voorbij gekomen. Deze week is mijn beurt en ik heb deze Mars cupcakes bedacht. Een chocoladecakeje, met binnenin een stukje Mars, gegarneerd met chocolade, caramel en weer een stukje Mars. Ze zijn echt zo lekker als ze eruit zien, al vallen je tanden uit je mond haha!

Ingredients

  • Ingrediënten voor 12 stuks:
  • 125 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 2 eieren
  • Half zakje bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 2 el melk
  • 75 gr stukjes melkchocolade
  • 8 kleine Marsjes
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 el bebogeen (caramelpasta)

Method

Step 1

Smelt de boter en mix met de suiker tot een crème. Mix de eieren erdoor en voeg dan bloem met bakpoeder en melk toe. Doe ook de cacao erbij en mix tot een dik romig beslag. Schep de stukjes melkchocolafe erdoor. Doe muffinpapiertjes in een muffinbakplaat en schep in elk papiertje wat van het beslag. Met deze hoeveelheid heb je precies 12 niet te hoge cupcakes.

Step 2

Snijd de marsjes ieder in 3 stukjes en druk 1 stukje in elk cakeje, de rest bewaar je voor de garnering. Bak ze zo’n 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat ze daarna afkoelen.

Step 3

Smelt de chocolade au bain marie en laat iets afkoelen tot het wat dikker wordt. Bestrijk de cakejes met wat van de chocolade.

Smelt de bebogeen in de magnetron en doe in een boterhamzakje. Knip een heel klein puntje af zodat je een klein gaatje krijgt. Spuit lijntjes over de chocolade en trek er een sateprikker Door voor een marmereffect.

Garneer met een stukje mars en laat de chocolade hard worden.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.