Loader

Mijn gehaktbastilla

2008-09-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de poedervulling:
    ontvliesde amandelen geroosterd en gemalen
    poedersuiker
    poederkaneel
    Voor vulling:
    uien
    peterselie
    koriander
    gehakt
    zout
    2 eieren
    ras l hanut kruiden
    poederkaneel
    Voor buitenkant:
    filodeeg
    poedersuiker
    olie

Method

Step 1

Oven voorverwarmen op een graadje of 180

Ingrediënten voor poedervulling door elkaar mengen, weg zetten.

Uien, peterselie, koriander klein snijden, met beetje olie bakken in pan tot slap is, kruiden erbij, gehakt erbij, rul bakken, alles goed mengen tot gaar is. haal de pan van t vuur en doe nu 2 eieren door het gehakt mengsel.

Begin aan de buitenkant: filodeeg royaal insmeren met olie, in bakblik leggen, 2 laagjes moet voldoende zijn, zorg voor zijkanten die bedekt zijn zodat je t nog kunt dichtvouwen.

Eerste laag is poedervulling, dan het gehaktmengsel erop, dan weer een laagje poedervulling, geheel dichtmaken met nog een bovenste laag filodeeg met olie.

In de oven bakken tot deeg knapperig is, voor opdienen poedersuiker voor sier en smaak.

Zelf maak ik meestal 12 kleintjes in een muffinvorm. Leuk voor bezoek en heeft ieder genoeg aan die hoeveelheid.

Wat de hoeveelheden betreft doe ik alles op gevoel en naar smaak. Uien royaal ongeveer bijna de helft van het gehakt. Niet al te veel petr. en koriander.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by Nuray on 12-09-2008

    lieve moemina,

    Filo deeg…..is dit loempia deeg?

    Alvast bedankt voor je recept

  2. posted by moemina on 13-09-2008

    Ja klopt gewoon loempia deeg.
    Ik heb er laatst trouwens driehoekjes van gemaakt en in laagje olie gebakken en later ook poedersuiker erop. Ook lekker. Het lekkerste tot nu toe was in muffinvormpjes.
    Laat me weten wie t heeft uitgeprobeerd.

    BTW ik weet niet wie de foto erbij heeft geplaatst, beheerder mss? thanx.

  3. posted by marocalhoceima on 03-12-2008

    Dit ga ik binnenkort uitproberen. Ziet er lekker uit.Heb je trouwens ook ergens misschien een kleine kip bastilla?

    Groetjes

  4. posted by Mounake on 27-07-2009

    Mmm lijkt me idd makkelijker dan de traditionele bestilla’s met kip of vis (waarvan ik al moe wordt al ik denk aan de rommel in de keuken achteraf ) maar deze lijkt me dus echt wel te doen en die muffin-versie is idd een goed idee march’Allah ! Volgend weekend inch’Allah probeer ik ze uit !

  5. posted by Mounake on 02-08-2009

    FANTASTISCH !!!! Ik heb ze gisteren gemaakt voor mijn bezoek en iedereen was er weg van !!! Die muffinvormpjes zijn DE PERFECTE MAAT ! Zeker een aanrader dus ! ( bij bestilla zit je achteraf zo met een rommeltje aan overschot wat je op deze manier niet hebt en voor wie meer wil neemt er gewoon 2 van hé )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.