Loader

Mosselen in Marokkaanse tomatensaus

2005-10-05
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • kilo verse mosselen
    - 2 uien
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 gedroogde chilipepertje
    - 2 eetlepels olijfolie
    - 2 theelepels djinten (gemalen komijn)
    - 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
    - 2 theelepels koenjit (gemalen geelwortel / kurkuma)
    - 1 theelepel piment
    - 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    - 1 zakje verse koriander (15 g)
    theelepels citroensap
    Materialen:
    - grote mossel- of soeppan

Method

Step 1

Mosselen grondig wassen. Kapotte exemplaren en mosselen die wijd openstaan, en na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.

Uien en knoflook pellen en fijn snipperen. Olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut fruiten. Chilipepertje erboven verkruimelen en gemalen komijn, koriander, geelwortel en piment toevoegen. Specerijen al roerend 1 minuut meebakken. 4 theelepens citroensap en tomatenblokjes toevoegen, doorroeren en saus ca. 2 minuten laten sudderen.

Mosselen in saus scheppen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen 5-8 minuten koken, tot ze allemaal open zijn. Pan zo nu en dan flink omschudden. Intussen blaadjes van takjes koriander plukken. Mosselen met schuimspaan op grote serveerschaal scheppen, ongeopende exemplaren weggooien.

Tomatensaus over mosselen schenken en bestrooien met koriander.

Serveer er pide bij (plat Turks brood) of Marokkaans brood

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by Mounake on 25-07-2010

    Ik ga deze straks inch’Allah eens proberen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.