Loader

Pangsits (gevulde wontonvelletjes)

2005-10-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

  • Guacamole

    Guacamole

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 25 pangsit- wontonvelletjes
    - 1 ei
    - plantaardige olie
    Voor de vulling:
    - 3 teentjes knoflook
    - 1 kleine prei
    - 2 eieren
    - 2 eetl olie
    - 1 tl peper
    - 1/2 tl vetsin
    - 200 gr gehakt
    - 1 tl sesamolie
    - 2 el tapiocameel
    - 4 el water zout

Method

Step 1

Pel voor de vulling de teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.

Klop de eieren los. Verhit een wok 1 minuut op hoog vuur en doe de olie erin.

Fruit de knoflook een paar seconden. Voeg peper, vetsin, prei en het gehakt toe en roerbak tot het gehakt rul wordt.

Schep er de geklopte eieren, sesamolie en zout naar smaak door. Meng de tapiocameel aan met water, roer dit door het gehaktmengsel en rorbak nog 2 minuten.

Schep de vulling uit de wok op een bord en laat hem afkoelen. Laat voor de pangsit de velletjes in de verpakking ongeveer 30 minuten ontdooien en haal de van elkaar.

Leg het velletje op een plat bord, schep 1 tl van de vulling in het midden, vouw er een puntje van het velletje eromheen en trek het strak aan, keer het geheel om zodat het bovenste puntje het dichtst bij ligt.

Bestrijk de andere puntjes met het ei en plak deze aaneen door ze naar elkaar toe te vouwen. Herhaal deze handelingen.

Deel dit recept met anderen

Comments (16)

  1. posted by sihamkleuter on 05-10-2005

    mhmmm lekeer oosters, is het een indonesisch recept
    ?

  2. posted by sushimoon on 05-10-2005

    ja goed gezien…

  3. posted by Nacira on 06-10-2005

    Ziet er lekker en feestelijk uit! Waar kan je wontongvelletjes krijgen? Bij de Toko?

  4. posted by loewie on 11-10-2005

    Ja vroeg ik me ook wel af…of kan ik ook gewoon loempia vellen gebruiken?

  5. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    Wongton velletjes kan je bij iedere toko kopen, is net anders dan loempiavellen

  6. posted by sushimoon on 15-10-2005

    ze zijn klein en geel, zijn fvierkant, maar let wel op dat je de soort pakt die in de frituur kunnen, die zetten beter uit in de olie!

  7. posted by dikratoen on 17-10-2005

    Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk!, ik heb ze gefrituurd en ze zette idd mooi uit.
    Welke zijn geschikt voor in de oven? (voor de mensen die een beetje aan de lijn denken), want als je de wongton velletjes voor frituur in de oven gebruikt worden ze volgens mij keihard.

  8. posted by oem Yahya on 09-02-2006

    wat is vetsin?

  9. posted by sushimoon on 27-03-2006

    vetsin is een smaakmakers, net als bouillon,maar dan niet zout. te koop insupermarkt of toko

  10. posted by nadia1942 on 08-11-2008

    bij de toko kan je ze dus krijgen.
    is dat bij een surinamse winkel of bij een chinees.

  11. posted by nadia1942 on 08-11-2008

    wat is tapiocameel kan je dat ook in de zelfde winken kopen

  12. posted by babybeertje25 on 14-12-2008

    ik had een vraagje:wat is tapiocameel??

  13. posted by Lalakifech on 05-04-2009

    Jah dat vraag i me nu ook af.
    Wat is tapiocameel.
    En waar is het verkrijg baar.

    Alvast bedankt

  14. posted by nicjah on 03-12-2009

    tapioca meel moet je chinese toko`s binnen lopen dan laten ze je zien wat het is.

  15. posted by nicjah on 03-12-2009

    en ja gebruik liever de wantan velletjes uit klein verpakkingen.lukt het beste en ga dan voor die chinese toko`s dat zou ik maar doen.mijn man maakt ze ook weet veel van wokken.

  16. posted by timaboui on 26-07-2010

    hallo mensen, vetsin is een smaakmaker en echt niet gezond zoals vele andere smaakmakers die de veroorzakers zijn van zoveel welvaartsziekten,bekend van E-nummer onder E621 etc.,kies liever andere alternatieven, ook te koop bij bio winkel. Ik hou van lekker eten maar ook van gezond, wilde het toch even kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.