Loader

Pindakoekjes

2008-03-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 soepkom pinda's ( gemalen)
    1 soepkom kokos
    2 soepkommen bloem
    2 theeglazen poedersuiker
    2 theeglazen olie
    2 zakjes bakpoeder marokkaanse ( ik woon in marokko dus gebruik altijd marokkaanse bakpoeder daar zit 5 gram in een zakje in de nederlandse zit 10 of 15 gram ingebruik er dan 1)
    schil van 2 citroenen raspen

Method

Step 1

cocos, pinda's, poedersuiker, citroenschil en olie mengen, eieren één voor één toevoegen. bakpoeder mengen met de bloen en deze door het mengsel scheppen.

een half uurtje in de ijskast zetten, dan met vochtige handen langwerpige koekjes van vormen aan het eind met duim en wijsvinger een beetje samenknijpen.

let op deze koekjes worden tijdens het bakken veel groter, je moet ook niet te veel meer kneden, dan krijg je een luchtig resultaat.

in een voorverwarmde oven op circa 160° 15 à 20minuten bakken.

af laten koelen en bestrooien met poedersuiker

deze hoeveelheid is voor een grote schaal (tauws)

als je niet zoveel wil bakken neem je gewoon in plaats van een soepkom een groot koffiekopje pinda's, cocos en 2 kopjes bloem 2 eieren, 1 glas olie, 1 glas poedersuiker en 1 geraspte citroen

voor een extra leuk tintje kan je de koekjes verpakken in papiertjes. Ook in Nederland wellicht verkrijgbaar bij een goede marrokkaanse winkel. Anders knip je ze zelf van papieren servetjes

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.