Loader

Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

2013-09-25
  • Servings: 4
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    - 500 gram witte visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw, zeebaars, brasem);
    - 1 eetlepel olijfolie;
    - 1 fijngehakte ui;
    - 1 groene chilipeper, in fijne plakjes;
    - 400 gram tomatenblokjes uit blik;
    - 400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt;
    - 50 gram grove couscous (couscous moyen);
    - 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
    - 1 eetlepel fijngehakte verse munt;
    - 1 theelepel gemalen koriander;
    - 1 theelepel gemalen komijn;
    - 1 theelepel paprikapoeder;
    - 1 liter water;
    - 2 visbouillonblokjes;
    - wat dikke (Griekse) yoghurt voor de garnering.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de fijngehakte ui al omscheppend tot-ie glazig is.

Voeg er dan de groene chilipeper en de specerijen aan toe en laat 2 minuten al omscheppend meebakken.

Voeg er dan de tomatenblokjes, de uitgelekte kikker-erwten, het water en de visbouillonblokjes aan toe, roer alles door elkaar en breng aan de kook.

Zet het gas laag en laat het onafgedekt 15 minuten sudderen.

Voeg er de in grove stukken gesneden visfilet aan toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de vis gaar is maar nog een beetje stevig.

Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe, dek af en laat 10 minuten staan of tot de couscous zacht is.

Schep de vissoep in mooie kommen of borden en garneer met een schepje yoghurt. Bestrooi met wat fijngehakte platte peterselie en munt.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.