Loader

Rgaif – Gebakken lemsemmen a la Iman

2013-06-29
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 500g meel
    - 1tl zout
    - 20g verse gist of 1 zak instant gist
    - 250ml lauw water

Method

Step 1

Doe de meel in een grote kom en verdeel zout over de meel. Los het gist eerst op in lauw water maak een kuil in de meel en giet de gist erbij. Voeg water toe en kneed het deeg goed 1/2 uur laten rusten. Kneed het deeg opnieuw en verdeel het dan in gelijkvormige bollen, spreid het deeg plat en vouw ze dan in vierkante pakketjes (net zoals je lemsemmen vouwt) laat ze dan weer 15min rusten. Verwarm de olie in de pan druk de rghaif nog rustig in vorm en bak ze dan aan beide kanten goudbruin.

Laat de honing smelten smeer dan met een kwastje wat honing en doe er wat geroosterde en gehakte amandelen bovenop. Bsaha

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.