Loader

Rijst met kip en groenten

2005-12-11
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Kippepootjes
    Rijst
    Witte kool
    bloemkool
    Uien
    tomaat
    wortels
    rode en groene paprika
    kruiden (kipkruiden om de kippepootjes in te laten marineren, en peper zout, paprikapoeder,kurkuma voor de groenten en rijst)
    olijfolie

Method

Step 1

Marineer de kip. Schil en snijd de groente, kook de groente in de boulion waar je de kip in hebt gekookt. Strooi ook kruiden op de groenten en laat het smoren. Kook de bloemkool en de kool eerst apart in water en voeg het dan toe bij de andere groenten.

Rijst koken. Kruid kippepootjes weer en doe ze in een schaal met klontjes boter (kruidenboter is erg lekker erop) en dan mogen ze de over in.

Rijst opkiepen op een bord en dan de groenten met saus erover gieten en vervolgens de kippepootjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by ellouisa on 11-12-2005

    ik vind m niet donker hoor, ziet er heerlijk uit!!

  2. posted by Nacira on 11-12-2005

    Dank je, jouw gerechten zien er ook toppie uit!

  3. posted by ellouisa on 11-12-2005

    Dankjewel meid! Kan je me vertellen welke kruiden je hierbij gebruikt?

  4. posted by nour on 13-12-2005

    wat is precies de berdeidingswijze

  5. posted by Nacira on 14-12-2005

    Ik heb het aangepast voor jullie

  6. posted by ellouisa on 14-12-2005

    dankej nacira

  7. posted by Nacira on 15-12-2005

    Graag gedaan meid, suc6!

  8. posted by trotsemama on 06-01-2006

    salaam,het ziet er heerlijk uit maar het is mij niet duidelijk hoe je de kip al kookt en bouillon gebruikt. bak je de kip of doe je het als marmita? shokran

  9. posted by MADAME CUISINE on 06-01-2006

    Nacira, je bent de ui en tomaat vergeten
    of is dat een ander recept?

  10. posted by Nacira on 07-01-2006

    hahaha ja natuurlijk, sorry ik ga het ff bewerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.