Loader

Rijsttaart

2015-01-12
  • Servings: 4
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 150 g dessertrijst
    - 1 liter melk
    - 150 g suiker
    - 1 el vanillebloem (puddingpoeder)
    eieren
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 75 g boter

Method

Step 1

Verwarm de oven op 180°.

- Smelt de boter in een pan en roer de rijst erdoor.

- Giet vervolgens de melk erbij, (hou één kopje apart) breng aan de kook en draai dan het vuur laag.

- Laat gedurende 30 minuten pruttelen onder deksel, roer regelmatig.

- Los de vanillebloem op in de achtergebleven melk en roer deze samen met de eierdooiers door het rijstmengsel.

- Laat afkoelen, meng er nu voorzichtig de vanillesuiker en de stijfgeklopte eiwitten door.

- Giet dit mengsel tenslotte in een beboterde taartvorm van ongeveer 25 cm doorsnee en laat dit bakken gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by Rzinia on 25-11-2005

    iemand uitgeprobeerd? het klinkt wel lekker

  2. posted by oujdia on 04-01-2006

    klinkt idd lekker… kan je ook gwn rijst gebruiken??

  3. posted by bollebuik on 20-01-2006

    zonder taartdeeg, toch?

  4. posted by sabrinake on 06-11-2006

    hey,wat is rijstdesert? en kan ik ni gwne rijstpap gebruiken?.
    kunt u zo rap mogelijk antwoorden want ik wil het wel eens uitproberen het zie er lekker ui.
    groetjes sabrinake..

  5. posted by jess on 06-05-2007

    hey , heb deze geprobeerd , en mijn taart was nog gelukt ook! echt top dit recept. hier thuis kunnen ze er niet afblijven ( ik natuurlijk ook niet!).

  6. posted by Bentnass on 29-10-2007

    Hey
    Ik vind dit een leuk recept. Maar er staat bij de benodigheden 150gr suiker.
    In het recept zelf staat nergens wat je met de suiker moet doen?
    Kan dit aub alsnog erbij? Alvast bedankt groetjes

  7. posted by sadiye on 29-09-2009

    hmm lekker hoor

  8. posted by Moussie on 12-02-2010

    Wat is vanillebloem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.