Loader

Roti koekoes

2007-02-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 eieren
    2 kopjes suiker
    melk
    mespunt zout
    1 zakje vanillesuiker
    4 kopjes zelfrijzend bakmeel
    1 vanillestokjes

Method

Step 1

Klop de eieren los en roer de suiker erdoor.

Houd een behalve lege eierdop apart en vul die tweemaal met melk en tweemaal met water.roer dit mengseltje samen met zout en vanillesuiker door het eierenmengsel.

Voeg het bakmeel toe en klop het op 2 minuten met mixer op het hoogste stand.

Breng het water in rijststomer aan de kook.

Bekleed de binnenpan met bak of boterhampapier.schep het beslag in binnenpan en leg het vanillestokje erbij.

Stoom de Roti koekoes in ± 1uur gaar, met het deksel op de pan.

Snijd de Roti Koekoes als deze nog warm is in plakken en besmeer deze met roomboter

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by amina12 on 16-02-2007

    lekker hoor ga is een keer proberen als ik tijd heb tnx

  2. posted by elviarr on 17-02-2007

    suc6 😉

  3. posted by nicjah on 28-06-2007

    dit is een koek uit indonesche/molukse keuken.Roti staat voor brood Koekoes staat voor stomen…dus zo krijg je roti koekoes.er zijn varianten in het maken v deze koek.suc6 en laat het smaken he?Als je een super grote dandang(stoompan)hebt kun je de beslag in een springvorm bekleed met bakpapier doen zo doen wij het later als het afgekoeld vrom los make en voila!

  4. posted by nicjah on 28-06-2007

    oeps sorry VROM staat voor huursubsidie instantie hahaha het moet zijn vorm.
    oke salem…..

  5. posted by sadiye on 27-05-2009

    HMM LEKKER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.