Loader

Roti (MET FOTO)

2009-09-22
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Roti:
    - 2 gekookte aardappels
    - 3 eetlepels zonnebloemolie
    - Halve eetlepel komijn
    - 1 theelepel Hindoestaanse masala
    - 500 gram bloem
    - 500 gram zelfrijzend bakmeel
    - 2 teentjes Knoflook
    - Surinaamse peper
    Vulling/Of gewoon voor er naast:
    - 1 kip of kippenpootjes (Kipfilet kan ook)
    - Een pond kousenband (Geen sperziebonen die zijn niet te vergelijken met de echte roti waarbij kousenband hoort)
    - 10 aardappels
    - 1 hele knoflook
    - Ui
    - 1 Surinaamse peper
    - Hindoestaanse masala
    - 3 tomaten

Method

Step 1

Bereidingswijze van de roti:
Je moet de bakmeel en de bloem bijelkaar doen en daa doe je 3 eetlepels zonnebloemolie en wat zout bij, dit meng je met lauw warm water tot het deeg goed is (Als het elastisch is).

Dan maak je in een vijzel de 2 teentjes knoflook en een klein stukje surinaamse peper fijn, daarna doe je de gekookte aardappelen in een kom en daar voeg je 1 eetlepel zonnebloem olie, 1 theelepel Hindoestaanse masala, komijn en de fijngemalen knoflook en Surinaamse peper bij dit meng je door elkaar met een vork
Dan maak je van het bakmeel en bloem mengsel bolletjes van ongeveer een doorsnede van 6 a 7 cm en hier maak je een holletje in met je vinger en daar doe je een beetje van de aardappelvulling in, dit maak je dan dicht en dan rol je dit uit tot een pannekoek op een met bloem bestrooid werkblad

Daarna bak je de roti's in een steelpan in een beetje olie tot hij bol wordt en mooi van kleur.

Bereidingswijze van de kip:
Snij de kip in stukken en was deze (Of gebruik kippenpoten, hierna maal je 3 teentjes knoflook en een kwart surinaams pepertje fijn in de vijzel. Daarna doe je wat olie in een pan en hierin doe je de kip, dan snipper je een half ui in de pan met daarbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve eetlepel hindoestaanse masala dit meng je door de kip en dan laat je het klaar stoven met het deksel half op de pan. Ik ben zelf niet do gek op kippenpoten en kip dus gebruik meestal liever kipfilet persoonlijk.

Bereidingswijze van de kousenband:
De kousenband in kleine stukjes snijden en de uiteindes eraf snijden deze gooi je weg.

Maal dan opnieuw 2 teentjes knoflook en een klein stukje van het surinaamse pepertje fijn in een vijzel en doe ze dan in een pan met wat olie en voeg er dan 1 gewassen tomaat in kleine stukjes gesneden bij dit laat je ongeveer 45 a 60 minuten stoven op laag vuur.
Ik doe er ook altijd nog wat kerriepoeder doorheen en wat zout.

Bereidingswijze van de aardappels:
Was de aardappels en snij deze, waarna je ze in blokjes snijd. Maal dan een kwart peper en 3 teentjes knoflook fijn in een vijzel. Doe dan wat olie in een pan en voeg hierbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve theelepel masala.
Hierbij doe je ook 2 gewassen en in kleine stukjes gesneden tomaten bij. Dit laat je even doorbakken tot je de aardappels erbij doet, dit laat je zachtjes stoven tot het klaar is je kan er eventueel ook nog een klein beetje water bij doen

er zijn ook kant en klare roti platen te koop 🙂 GEBRUIK WEL VASTKOKENDE AARDAPPELEN.

Deel dit recept met anderen

Comments (17)

  1. posted by cilla on 24-09-2009

    deze roti lijkt droog ,als ik hem maak zit er meer saus bij.

  2. posted by cilla on 24-09-2009

    en waar is de gekookte ei??

  3. posted by sadiye on 24-09-2009

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  4. posted by PrincessChida on 24-09-2009

    Dat istie niet hoor, het sausje kan je gewoon maken door er wat meer water bij te doen en een gekookt ei hoort bij roti speciaal, wij houden beide niet van sausjes en ei en het was absoluut niet droog 🙂 Ieder heeft zijn eigen manier he, deze komt iig van een Surinaamse vrouw en denk dat die het wel beter zal weten 🙂

  5. posted by cilla on 25-09-2009

    nou toevallig die wat ik maak komt ook van een surinaamse vrouw, hoef je je niet zo aangevallen te voelen!!!

  6. posted by PrincessChida on 25-09-2009

    Ik voel me niet aangevallen hoor, maar als je hier alleen zit om andere af te kraken dan kan je beter je commentaar voor je houden 😉 Vind je nogal onbeschoft overkomen namelijk..

  7. posted by cilla on 25-09-2009

    maakt niks uit meid denk wat je wil goed.ik zei alleen maar dat ik hem wat droog uit vind zien meer niet.
    ik heb niet gezegd dat het er vies uitziet ofzo dus vind niet dat ik je gerecht afgekraakt heb.meer wil ik er niet meer over zeggen.

  8. posted by gerda on 25-09-2009

    dames toch niet iedereen maakt iets volgens het boekje de harrira is toch ook niet bij iedereen het zelfde .chida je moet het zo maken dat je eigen familie het lekker vind en het is leuk dat je het met ons wil delen

  9. posted by PrincessChida on 25-09-2009

    Dankjewel gerda, daar ben ik het helemaal mee eens.. Iedereen maakt het zoals hij/zij lekker vind ik hou zelf helemaal niet van sausjes enzo vind het veelste vet en mijn verloofde ook niet en die lust ook geen eieren erbij dus vandaar dat ik het zo maak.. Vond haar berichtje gewoon nogal onbeschoft alsof mijn recept niet goed genoeg is ofso terwijl het voor ons zo goed is snap je?

  10. posted by missroma on 30-09-2009

    Hey Prinsesje, dat ziet er goed uit. HOe smaakt die rotti (niet die aardappels maar dat broodje) Als ik ‘m nl maak kan ik er mee frisbien, zo hard is tie) Ik koop het altijd bij de toko, maar zelf gemaakt is altijd lekkerder, is die van jou zacht.

  11. posted by missroma on 30-09-2009

    Ik mis alleen de tomaten sambal. OF doe jij dat er niet bij? Dat is echt lekker. Als je wil kan ik je dat recept geven. Tenzij je niet van pepersaus houdt.

  12. posted by sadiye on 30-09-2009

    hoi cilla kan jij je eigen recept er dan ook opzetten die wil ik ook wel proberen dan????

  13. posted by sadiye on 30-09-2009

    bedankt chida voor het delen van je recept ja smaken verschillen idd ene vind met veel saus lekker andere met minder dat is geen punt

  14. posted by PrincessChida on 30-09-2009

    missroma bij de surinaamse zaakjes hebben ze altijd zo’n heerlijke geelachtige sambal erbij (heel pittig) weet jammer genoeg nie hoe ik die kan maken maar anders zou ik die er zeker bij maken 🙂 Als je de roti’s ff laat afkoelen dan zijn ze lekker zacht.. Je moet ze ook heeeel dun maken anders dan wordt het te dik en hard.

  15. posted by sadiye on 02-10-2009

    chida bedoel jij tikka masala dat is zo een saus in een potje

  16. posted by sadiye on 02-10-2009

    moet je die saus dat bakke met de kip?

  17. posted by PrincessChida on 07-10-2009

    Nee het is kruiden, een beetje geelachtig in een zakje.. En die moet je idd bakken met de kip 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.