Loader

Rozijnen koekjes

2009-07-21
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *250 gram roomboter(kamertemp)
    *1 glas poedersuiker of suiker
    *1 glas maizena
    *2 eieren (1 eigeel op de koek smeren)
    *1 pakje bakpoeder
    *3 - 3,5 glas bloem
    *1 glas rozijnen

Method

Step 1

Zeef de maizena met de bakpoeder en mix het samen op.

Doe de zachte boter in een kom en mix het met je handen met de eieren voeg daarna de suiker voeg de maizenamix rustig en mix met de vingertoppen endan de bloem, maak er een deeg van en voeg als laatst de rozijnen op en laat het deeg 5 minuten rusten pak de deeg en rol het op en snijd er blokjes van en smeer het eigeel erop en ga er met een vork over de koekjes maak er streepjes van (alleen aan de bovenkant) Bak de koekjes op 180C gaar.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by koken20 on 22-07-2009

    heej,
    bedankt voor het recept,
    zit nu in de oven,
    je hebt alleen niet erbij geschreven waneer de suiker erin moet,maar heb het gewoon erbij gedaan,
    ze zien er nu al lekker uit,
    doegg

  2. posted by sadiye on 22-07-2009

    ik heb ze gister ook gemaakt echt lekker hoor ik heb er net 3 gegeten en heb jij ze al gemaakt??

  3. posted by koken20 on 22-07-2009

    ja ze zijn wel gelukt,
    tnx voor het recpept,alleen zijn ze niet zo hoog geworden zoals die van jou:p volgensmij heb ik ze te dun gemaakt maar goed tnx

  4. posted by sadiye on 22-07-2009

    ja je moet beetje hoger doen,niet teveel aandrukken

  5. posted by sadiye on 23-07-2009

    dames het is beter om poedersuiker te gaan gebruiken de koekjes zijn meer zachter en smelten meer in je mond.Met suiker worden de koekjes meer harder dan met poedersuiker.

  6. posted by Fonnie on 20-05-2012

    Dank sadiye, ga het direct proberen, als het lukt, dan kan ik misschien dit proberen in andere koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.