Loader

Rundvleesstoofpot met doperwten

2005-11-03
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients


  • Stuk of 10 aardappels
    Zout en peper
    4 biefstukken of bieflappen (zijn dunne en lange biefstukken)
    1 laurierblaadje
    Half glas warm water
    1 pot doperwten
    1 grote ui of twee kleine uien
    1 rode paprika
    4 el zilveruitjes

Method

Step 1

Snijd het vlees in reepjes of stukjes en kruid het met zout en peper. Snijd de ui(en) fijn en de paprika in kleine blokjes.

Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes of blokjes. Kook de aardappelblokjes/aardappelschijfjes met wat zout 3-5 minuten voor. Giet ze af en hou ze warm.

Bak de vleesstukjes in wat croma of boter in een grote braadpan.

Laat ze bruin worden en bak dan even de ui mee. Voeg de paprika toe en bak dit ook eventjes mee. Dan het warme water, de zilveruitjes, het laurierblad en 1 el sap van de zilveruitjes uit de pot erbij doen.

Laat dit op laag vuur (het liefst op een sudderplaatje) en met de deksel erop sudderen voor ongeveer 20 minuten.

Laat de doperwten uitlekken. Voeg na 10 minuten de aardappels toe en laat deze meesudderen.

Als de 20 minuten voorbij zijn, de uitgelekte doperwten erbij en nog 5 minuutjes doorwarmen met de deksel erop.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.