Loader

Scones

2009-02-06
  • Yield: 10 a 12 st
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients


  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
    75 g boter
    1 ei
    25 g basterdsuiker
    1 z vanillesuiker
    125 ml melk
    1 afgestreken tl bakpoeder
    snufje zout
    Jam
    slagroom

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 240 C.
Zeef en meng het bakmeel, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout.
Snijd de boter in blokjes en meng ze met het meelmengsel en kneed het met de melk tot een zacht deeg. Rol het uit tot een dikte van 1, 5 cm.
Gebruik een beker of kopje van ongeveer 5 cm doorsnede om vormen uit te steken. Bestrijk ze met losgeklopt ei. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 10 minuten lichtbruin en gaar (240 graden).

Snij ze als ze afgekoeld zijn door midden en beleg ze met jam en slagroom.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by sadiye on 06-02-2009

    de echte zijn zo lekker van deze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.